Region 27.11.2021.

DANAS BLOKADE U SRBIJI: Ekološki ustanak pozvao policiju da stane uz građane

ČITANJE: 1 minuta

Pokret Ekološki ustanak pozvao je pripadnike policije da na današnjem protestu, kada će biti blokirano više saobraćajnica širom Srbije, stanu uz građane i da “ustanu u odbranu zakona i institucija svoje zemlje”.

„Pripadnici policije, ne dozvolite da budete instrument za uništavanje i ponižavanje države. Zaštitite državu i gradjane od veleizdajničkog režima koji Srbiju ponižava i rasprodaje u bescenje. Stanite uz svoje sugradjane koji brane i svoju i vašu imovine od besramne ‘legalizovane’ pljačke“, navodi se u saopštenju tog pokreta.

Oni su pozvali policiju i da se suprotstavi „režimskom kriminalu koji kriminalizuje i njihove redove“.

„Pripadnici policije, bezakonje ce zakucati i na vaša vrata. Ustanite zajedno sa gradjanima u odbranu ustavnog poretka Republike Srbije“, piše u saopštenju.

Jedan od lidera tog pokreta Aleksandar Jovanović Ćuta ranije danas je poslao video poruku u kojoj je „pozvao gradjane na hrabrost, kao i poruku policiji da dobro razmisli na čijoj će strani danas biti“.

Blokada saobraćajnica zbog donošenja Zakona o referendumu i građanskim inicijativama i Zakona o eksproprijaciji zakazana je za 14 časova, dok će skup u Beogradu početi ranije ispred Palate pravde.

(N.S)