Vijesti 30.12.2015.

Danas kraj prvog polugodišta

ČITANJE: 1 minuta
skola
Nastava u prvom polugodištu u školskoj 2015/2016. godini danas se završava za 94.085 učenika u osnovnim i 42.164 učenika u srednjim školama u Republici Srpskoj.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević čestitao je učenicima, nastavnicima i vannastavnom osoblju uspješan završetak nastave, te im zahvalio za predani rad u prvom polugodištu.

On je pozvao učenike i nastavnike da iskoriste zimski raspust za odmor, ali i da pročitaju neku zanimljivu knjigu, te da sa još većom motivacijom za sticanje znanja započnu drugo polugodište.

– Uspjeh obrazovanja dobrim dijelom zavisi od kvaliteta komunikacije između učenika i nastavnika i zato je veoma važno njihovo međusobno uvažavanje i razumijevanje, što će doprinijeti stvaranju bolje atmosfere za izvođenje nastave i postizanju boljih rezultata u školi- istakao je Malešević.

On je dodao da je veoma važna i saradnja roditelja sa školama, te ih pozvao da se više uključe u unapređenje rada škola i donošenje odluka važnih za budućnost njihove djece.

– Svim nastavnicima, učenicima i njihovim roditeljima želim srećne predstojeće praznike- navodi se u čestitki resornog ministra.

Nastava u drugom polugodištu trebalo bi da počne 25. januara, a završi najkasnije 17. juna za učenike osnovnih škola, a za učenike devetog razreda 3. juna.

Za maturante srednjih škola nastava u drugom polugodištu završava se 13. maja, a za ostale učenike srednjih škola 10. juna.

(Agencije)