Politika 09.10.2022.

Danas se održavaju ponovljeni izbori u Hozićima kod Novog Grada

ČITANJE: 1 minuta

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je donijela Odluku o odgađanju i raspisivanju izbora za biračko mjesto 007B051 “Hozići” u osnovnoj izbornoj jedinici Novi Grad. Odgođeni izbori se održavaju danas.

Na biračkom mjestu Hozići u Novom Gradu u nedjelju, 2. oktobra, nije održan birački proces jer su prije otvaranja ovog biračkog mjesta zatečeni popunjeni glasački listići. Tužilaštvo BiH predložilo je pritvor za pet osoba osumnjičenih za izborne nezakonitosti.

Opštinska izborna komisija Novi Grad je imenovala nove članove biračkog odbora. Biće korišten novi izborni materijal, odnosno listići će biti ovjereni sa pečatom sa oznakom “odgođeni izbori” a biće korišten i pečat na biračkom mjestu sa oznakom biračkog mjesta i dodatnom zaštitom. Izbore će nadzirati akreditovani supervizor Centralne izborne komisije BiH.

Na biračkom mjestu 007B051 „Hozići“ u Novom Gradu je registrovano 465 birača. Biračko mjesto će biti otvoreno od 7 do 19 sati. Glasa se uz pokazivanje jednog od važećih BH identifikacionih dokumenata: lična karta, vozačka dozvola ili pasoš.

(Srna)

Oznake: Hozići, Izbori 2022