Vijesti 11.12.2017.

Danas udari olujnog vjetra brzine i do 90 km/h

ČITANJE: 1 minuta

Kao što je i najavljeno, vjetroviti vremenski sulovi prenijeli su se i na prvi dan sedmice, a prema podacima Meteoalarma, u BiH se očekuju vjetrovi i do 90 kilometara na sat.

U regijama Banja Luka, Bihać i Tuzla očekuju se udari vjetra od 60 do 90 kilometara na sat, a u Livnu i Sarajevu očekuje se vjetar brzine ismeđu 60 i 85 kilometara na sat.

Nešto manje brzine osjetit će građani regija Višegrad, Mostar, Trebinje i Foča s očekivanim udarima vjetra do 80 kilometara na sat. Najmanje udare doživjet će stanovnici Prijedora, gdje će vjetar puhati brzinom između 60 i 70 kilometara na sat.

U BiH su u nedjelju zabilježeni orkanski udari vjetra brzine iznad 118 km/h, dok je na vrhu Bjelašnice zabilježea brzina vjetra od 144 kilometra na sat.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda dominirat će južni vjetar praćen olujnim udarima.

Danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Kiša će padati uglavnom u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne, lokalno i u centralnim područjima. Na planinama će padati i snijeg.

Najviša dnevna temperatura vazduha će većinom biti između 9 i 15 stepeni, u Krajini i na sjeveru zemlje i viša maksimalna temperatura vazduha.

(Klix)