Sport 01.03.2022.

DANI FUDBALA RS: Dragan Stojković Piksi 17. marta dolazi u Banjaluku

ČITANJE: 1 minuta

Selektor Srbije Dragan Stojković – Piksi biće gost na 11. izdanju manifestacije “Dan fudbala Republike Srpske”, koja će biti održana 17. marta od 14 časova, potvrđeno je iz Fudbalskog saveza RS.

Delegaciju Fudbalskog saveza Srbije predvodiće prvi čovjek ove organizacije Nenad Bjeković, te generalni sekretar Jovan Šurbatović, a pridružiće im se i selektor koji je odveo “orlove” na Svjetsko prvenstvu u Kataru.

Trebalo bi da manifestacija bude održana u Koncertnoj dvorani Banskog dvora, ali će sve biti definitivno poznato u narednim danima.

“Obavićemo razgovor sa vodećim ljudima Banskog dvora jer je naša želja da u godini kada Fudbalski savez Republike Srpske slavi 30. rođendan organizujemo manifestaciju na visokom i spektakularnom nivou”, istakao je prvi čovjek fudbala Srpske Vico Zeljković.

Predsjednik FS RS potvrdio je dolazak Piksija, te najavio mnoge druge poznate ličnosti iz svijeta fudbala.

“Izrazili smo želju da ugostimo selektora Stojkovića i na ovaj način hoćemo da ga ispratimo na Svjetsko prvenstvo i on je potvdrio dolazak na ‘Dan fudbala Republike Srpske’. Imaćemo još mnogo zvanica iz regiona i želimo da iz Banjaluke pošaljemo lijepu fudbalsku sliku punu ljubavi, a da ovo izdanje ‘Dana fudbala’ bude na najvišem nivou do sada”, dodao je Zeljković.

Zeljković je u nedjelju posmatrao veliki beogradski “vječiti derbi”, u kojem je Crvena zvezda savladala Partizan 2:0, a dan kasnije u svojstvu predsjednika Fudbalskog saveza BiH održao je sastanak sa čelnicima FS Srbije.

(SB)