Magazin 05.02.2018.

“Dani kulture Irana” u Banjaluci: Izložba i koncert iranske muzike

ČITANJE: 1 minuta

Manifestacija “Dani kulture Irana 2018” biće održana u Banjoj Luci od 8. do 11. februara.

„Imajući u vidu to da je grad Tabriz proglašen centrom kulture i turizma za 2018. godinu, program će biti posvećen predstavljanju kulture i umjetnosti ovog iranskog grada. U ovogodišnjoj manifestaciji, koja će biti održana u Banjoj Luci i u Sarajevu, učešće će uzeti deset vrsnih umjetnika i sastojaće se iz sljedećeg: izložbe, seminara na temu „Osvrt na ulogu i mjesto umjetnosti Irana“, umjetničkih radionica, koncerta tradicionalne iranske muzike“, saopštio je organizator Kulturni centar Ambasade Irana u BiH, ističući da je i ovogodišnja manifestacija orgnizovana u svrhu razmjene kulture gradova Irana i BiH.

Kada je riječ o programu koji će biti održan u Banjoj Luci, za 8. februar, u 18 časova, planirano je otvaranje izložbe „Dani kulture Irana“ u Kulturnom centru Banski dvor.  Izložba će za posjetioce biti otvorena do 11. februara. Za 10. februar, u 18 časova, takođe u Banskom dvoru najavljen je svečani program uz veče tradicionalne iranske muzike. Ulaz za sve posjetioce je slobodan.

Program u Banjoj Luci se realizuje u saradnji sa Gradskom upravom  Grada  Banja Luka, Gradskom upravom Grada Tabriza, Ministarstvom prosvjete i kulture RS, Kulturnim centrom Banski dvor, Univerzitetom za umjetnost u  Tabrizu, te generalnim Uredom za kulturu i islamski razvoj grada Jazda.