Vijesti 22.02.2017.

Dani vuka začinjeni pjesmom i tradicijom na Čemernici

ČITANJE: 1 minuta

Tradicionalna manifestacija pod nazivom “Dani vuka Čemernica 2017” biće održana u subotu na širem području naselja Agino Selo i Bočac kod Banjaluke.

Organizator ove lovno-turističke manifestacije, koja će biti održana deveti put, je Lovačko udruženje “Zmijanje” iz Banjaluke, a podržali su je grad Banjaluka, gradska Turistička organizacija i Lovački savez RS.

– Svake godine ovom događaju prisustvuje oko 1.000 učesnika koji dođu iz svih dijelova biše Jugoslavije. Okupljaju se ljudi različitih profesija, društvenog, političkog i privrednog statusa. Među učesnicima se razvijaju nova prijateljstva, što predstavlja šansu za potencijalne poslovne i društvene aranžmane od interesa za naš grad. Tako će, nadamo se, biti i ovaj put – rekao je predsjednik Organizacionog odbora Radenko Vujasin.

On je istakao da će učesnici moći da uživaju u ljepotama kanjona Vrbasa i planina Čemernica i Tisovac, te da upoznaju tradiciju i kulturu lokalnog stanovništva.

– Manifestacija ima i edukativni karakter, koji je zasnovan na upoznavanju istorijskih i kulturnih vrijednosti ovog kraja, ali i upoznavanju sa načinom čuvanja, uzgoja i zaštite prirodnih dobara. Učesnici će moći da degustiraju i kupe domaće proizvode i rukotvorine – rekao je Vujasin.

Programom manifestacije predviđeno je da lovci u subotu, u prvom dijelu dana, idu u lov na vuka, koji podrazumijeva pješačenje u prirodi i upoznavanje ekosistema planina.

– U drugom dijelu dana predviđeno je druženje učesnika uz domaću kuhinju, folklor, muziku, izlaganje rukotvorina i domaćih proizvoda – rekao je Vujasin.

(glassrpske.com)