Sport 13.07.2016.

Daničić četvrto pojačanje Borca

ČITANJE: 2 minute

Dosadašnji srednji bek Prijedora Goran Daničić novi je rukometaš Borca m:tel, sa kojim je potpisao ugovor na godinu.

On je drugi rukometaš koji se u ovom prelaznom roku preselio iz Prijedora u Banjaluku, pošto se ranije na vjernost Borcu obavezao talentovani golman Arman Beširović. Daničić ima 23 godine, prošao je rukometnu školu Golić – Šarić, a posljednjih nekoliko sezona bio je jedan od najboljih igrača Prijedora.

– Doveli smo mladog, talentovanog rukometaša koji sa kvalitetnim trenerom može još mnogo napredovati. Ima odličan pregled igre, vrlo je srčan i borben i nadam se da će biti pravo pojačanje – rekao je direktor kluba Vladimir Branković.

Prijedor nije pravio probleme prilikom ovog transfera, jer dva kluba imaju odličnu saradnju. Godinama unazad igrači koji su bili na korak do prvog tima Borca ustupljivani su Prijedoru pa će tako biti i ovaj put.

– Nije bilo nikakvih poteškoća, jer smo mi sportski prijatelji. Ustupićemo nekoliko naših mladih igrača ovom klubu i u sezoni koja dolazi – rekao je Branković.

Svlačionica “crveno-plavih” je sve punija. Osim Daničića i Beširovića novi igrači su Crnogorac Mirko Majić, koji igra na poziciji lijevog krila i lijevi bek Duško Hercegovac. Ugovore su produžili golman Damir Efendić, pivoti Đorđe Ćelić i Ratko Nikolić, uz mlade igrače koji imaju važeće ugovore. U idućih nekoliko dana biće ozvaničena saradnja i sa desnim krilom Sloge Vladanom Đurđevićem, a sigurno će stići još nekoliko rukometaša, prvenstveno na bekovskim pozicijama.

Novi trener Ratko Đurković u Banjaluku će stići oko 20. jula, a pet dana kasnije planiran je početak priprema.

Potpisuju Mijatović i Bubić

Rukometaši ponikli u omladinskoj školi Borca Srđan Mijatović i Arsenije Bubić potpisaće u toku ove sedmice profesionalne ugovore sa matičnim klubom. Članovi generacije 1998. već su pokazali raskošan talenat, nosioci su igre juniorske ekipe koja je vicešampion BiH, a i standardni su članovi juniorske reprezentacije Srbije.

Pojačanja Borca

Arman Beširović

Prijedor

Duško Hercegovac

Tinsent

Mirko Majić

Strumica

(Glas Srpske)