Sport 07.06.2017.

Daničić diriguje igrom u Borac m:telu još godinu

ČITANJE: 2 minute

Srednji bek Goran Daničić nosiće i iduće godine dres Borca m:tel jer je juče dogovorio saradnju na još godinu.

Izuzimajući povratnika Nemanju Bezbradicu, jedan od najboljih igrača Borca u tek završenoj sezoni prvi je stavio paraf na novi ugovor, a očekuje se da u idućih nekoliko dana istim putem krenu i ostali “domaći” igrači.

Daničić je apsolutno opravdao ukazano povjerenje koje je dobio poslije dolaska iz Prijedora prošlog ljeta. U mnogo utakmica energijom i bespoštednom borbom uspijevao je da pokrene ekipu i na kraju se radovao šampionskoj tituli.

– Srećan sam zbog produžetka saradnje. Po prirodi sam optimista, tako da sam vjerovao da ćemo doći do titule kada vjerovatno niko drugi nije. Vjerujem da ćemo i iduće sezone ponoviti isti uspjeh, a da će ekipa novu sezonu početi sa što manje promjena u sastavu – rekao je Daničić.

Iako ima tek 24 godine, njemu će iduća sezona biti već peta u Premijer ligi. Do dresa Borca došao je zaobilaznim putem, jer je poslije Cepelina prešao u Prijedor. Tri sezone bio je jedan od ključnih igrača ovog kluba, a onda je uslijedio poziv iz Borca.

– Konačno su se poklopile kockice prošlog ljeta. Iako sam došao na mala vrata, uspio sam da se izborim za svoje mjesto, a čim sam potpisao novi ugovor, znači da su ljudi u klubu zadovoljni mojim igrama. I ja sam zadovoljan, ali se nadam da ću iduće sezone biti još bolji – rekao je Daničić.

Direktor kluba Vladimir Branković potvrdio je da će u idućih nekoliko dana biti produženi ugovori još nekolicini rukometaša, dok će biti obavljena druga runda pregovora sa trenerom Ratkom Đurkovićem.

Još nije poznato da li će crnogorski stručnjak produžiti saradnju, a kako je ranije rekao, mnogo toga zavisiće od ambicija Banjalučana u novoj sezoni.

SEHA liga

Osvajanjem prvenstva BiH Banjalučani su izborili nastup u SEHA ligi, pod uslovom da čelnici ovog takmičenja ne promijene pravila uoči starta nove sezone, pa šampion BiH izgubi svoje mjesto.

– U kontaktu smo sa ljudima iz SEHA lige, ali ni oni još ništa ne mogu da kažu. Ne želimo da nagađamo, a mnogo stvari biće jasnije do sredine juna – rekao je direktor kluba Vladimir Branković.

(glassrpske.com)