Sport 30.04.2019.

DANIČIĆ: Sa puno optimizma putujemo na prvi meč

ČITANJE: 2 minute

Naša prednost pred finale Kupa je što smo za razliku od Izviđača u takmičarskom ritmu, a dvije posljednje utakmice su pokazale da smo izašli iz male rezultatske krize, istakao je srednji bek Goran Daničić pred prvi duel u završnici ovog takmičenja (srijeda, 20.časova).

Rukometaši Borac Mtela braniće titulu u Kupu BiH protiv Izviđača. Banjalučani će juriti sedmi trofej, dok će ekipa iz Ljubuškog tražiti priliku da drugi put podigne pehar. Zanimljivo je da će ovo biti treće finale ova dva kluba, a da su“crveno-plavi“ slavili u dva prethodna. Banjalučani su bili uspešniji 2011 (28:22), te 2014(25:23).

Srednji bek Goran Daničić ističe da sve zavisi od njegovog tima.

-Sa puno optimizma putujemo na prvi meč u Ljubuški. Nakon male krize zbog nagomilanog umora, uspjeli smo u dva posljednja meča da se vratimo u formu, zaigramo brže i očekujem dobre partije u borbi za trofeje. Mislim da smo blagi favoriti i to treba da dokažemo na parketu- istakao je Daničić.

Rival je ove sezone nastupao u SEHA ligi i odavno nije imao takmičarski meč. Izviđač će pred finale biti odmorniji, ali u Borcu to ne vide kao veliku prednost za ekipu iz Ljubuškog.

-Za razliku od njih, mi smo u takmičarskoj formi , napokon smo kompletirali redove i vratio nam se Milan Dakić nakon povrede. Do finala ćemo analizirati rivala i vidjeti na koji način da im se suprostavimo. Oni su tokom SEHA lige zaredali sa porazima, nisu imali mečeva i to može da im bude čak i hendikep jer je teško se vratiti u formu. Nama je posebno pobjeda nad Slogom kad smo nadoknadili zaostatak od četiri gola u finišu , vratila samopouzdanje i pokazala da kad smo mi pravi možemo da savladamo svakog rivala u našem takmičenju – dodao je Daničić.

Prvi meč se igra u srijedu u Ljubukom (20 časova), a revanš je 8.maja u Banjaluci.

(Srpskainfo)