Sport 10.03.2017.

Danilo Šibalić, košarkaš Igokee: Pobjedom bismo častili vjerne navijače

ČITANJE: 2 minute

Oproštaj od ABA lige za ovu sezonu košarkaši Igokee imaće protiv Partizana u subotu od 17 časova na svom terenu.

Biće to lijepa prilika za Aleksandrovčane da se dobrom partijom oproste od svojih navijača koji su ove sezone u velikom broju dolazili na utakmice.

– Lepo je igrati sa nekim od “večitih” rivala, jer je to uvek praznik košarke u Laktašima. Trenutno smo u situaciji da nam pobeda ne donosi ništa posebno mada bismo voleli da slavimo i takmičenje završimo pobedom. Tako bismo ujedno častili navijače koji su nas podržavali tokom ove sezone – rekao je krilni košarkaš Igokee Danilo Šibalić.

U dosadašnjim utakmicama bilo je evidentno da njegova ekipa bolje igra protiv jačih rivala kada nema pritisak pobjede.

– Najbolje partije smo pružali kada nismo bili pod imperativom, jer smo tada bili opušteniji. Ruka se opusti pa uđe i ono što ne bi trebalo. Sada smo takođe opušteni, tako da očekujem našu dobru partiju. Sigurno je da će oni biti pod pritiskom, jer ne žele da izgube treću poziciju na tabeli, dok mi imamo motiva napretek, jer ne dolazi Partizan svaki dan – istakao je Šibalić.

Tri igrača označio je kao osovinu Partizana.

– Svaki njihov igrač ima veliki individualni kvalitet, a tu se ističu Vil Hečer, Novica Veličković i Stefan Birčević. Ipak, ne slave uvek favoriti sa papira i moraće se potruditi da nas dobiju – kazao je Šibalić.

Zajedno sa saigračima ima priliku da se dokopa petog mjesta na tabeli, čemu se nisu nadali pred početak sezone kada su isticali da je jedni cilj opstanak.

– Petom mestu se nisam nadao i stvarno bih voleo da ga osvojimo, što bi bio veliki uspeh. Iako su svi govorili da je cilj opstanak znao sam da nećemo ispasti, niti se boriti za opstanak – dodao je Šibalić.

Ulaznice

Ulaznice za subotnji susret puštene su u prodaju i koštaju 15 maraka. Mogu se kupiti na blagajnama dvorana u Aleksandrovcu i Laktašima, kao i u prodavnici sportske opreme “Juventa” u banjalučkom naselju Lauš.

(Glas)