Sport 24.08.2015.

Danilović odlazi iz Partizana

ČITANJE: 1 minuta

danilovic predrag partizanDugogodišnji predsjednik Partizana ipak donio odluku da napusti klub poslije 15 godina.

Dva su scenarija bila moguća za rasplet krize u Partizanu. Prvi, svojevoljno povlačenje Duška Vujoševića. Drugi, odlazak Predraga Danilovića.

Svima je bilo jasno da Vujošević neće ustuknuti pod pritiskom, jer to nije u skladu sa njegovim karakterom. Pogotovo, što bi povlačenje mnogi tumačili kao poraz, a Dule ne bi bio Dule kad se ne bi borio do poslednjeg zrna baruta. Navijači su mu peticijom i skupom podrške dali dodatnu snagu da istraje u nakani.

Saradnici iz kluba nisu baš na njegovoj strani, što su u nekim krugovima otvoreno i rekli. Zbog toga je izvesno da će doći do drugog scenarija.

Danilović nije prototip menadžera koga savremena načela „ljudskih resursa” ocenjuju idealnim. Nije taj koji će bezosećajno reći nekome da je vreme rastanka, niti ima cijene zbog koje će 30 godina baciti pod noge. Zato će u ponedeljak podnijeti neopozivu ostavku!

Neće i automatski otići. Potrebno je da njegovu odluku potvrdi Skupština. Ali, kada se to dogodi, Partizan će se promjeniti iz korijena, kao kada mu se početkom trećeg milenijuma vratio jedan od njegovih najvećih asova i zajedno sa Vujoševićem započeo najdužu eru uspjeha u istoriji srpske košarke.