Sport 22.12.2017.

Darko Maletić: Penzija vrijeme za porodicu

ČITANJE: 2 minute

U penziji nije dosadno i sada imam više vremena za porodicu, rekao je Darko Maletić, legendarni fudbaler Borca, koji je profesionalnim fudbalom prestao da se bavi prije nešto više od godinu dana.

Skoro 20 godina profesionalne karijere je iza jednog od najboljih vezista banjalučkog kluba, ne samo da je ponikao u Borcu, nego je “crveno-plavi” dres nosio u četiri mandata. Finiš 2016. godine donio je tužnu vijest jer je Maletić u 36. godini  odlučio da okači kopačke o klin, a tome je najviše kumovala teška povreda. Sada se sprema za trenersku karijeru, u kojoj želi da bude jednako uspješan kao igrač. Na zelenom tepihu je ostavio dubok trag ne samo u Borcu, nego i u klubovima poput Partizana, Rapida iz Beča, Celja, Zenita i mnogih drugih.

“Ne nedostaje mi fudbal puno, pošto sam sada sa porodicom nakon što sam dugo godina igrao vani. Školujem se za trenera. Imam B licencu i nadam se da ću uskoro početi program za A licencu”, rekao je Maletić, koji je trofeje osvajao sa Borcem i Partizanom.

Igre bivšeg kluba aktivno prati i nerijetko je na tribinama Gradskog stadiona i ističe da ekipa igra na principu toplo – hladno.

“U klubu je borba, zato se i zove Borac. Pred kraj sezone su uspjeli da se iščupaju. Mislim da je ovo realnost ove ekipe. Na početku je bilo nekoliko dobrih rezultata, što možda nije dalo realnu sliku pa je stvorena velika euforija. Borba za Ligu za prvaka je realnost ove ekipe”, izjavio je Maletić koji ističe da se na vrlo ružan način rastao sa čelnicima kluba i bio je etiketiran kao jedan od onih koji koče klub na putu do licence za takmičenje u bh. eliti:

“Nisam zlopamtilo, ali mislim da to sve nije bilo pošteno prema meni. Na isti način kao sa mnom klub se rastao sa Vuletom Trivunovićem i Borisom Raspudićem i to valjda nešto govori. Tretirani smo kao problemi. Evo mene nema u klubu već godinu dana i problemi su ostali isti.”

Maletić je angažovan u niželigašu Karanovcu kao jedan od trenera, a isitče da ima velike ambicije i želja mu je da jednog dana trenira Borac.

“Tu sam odrastao i naravno da me više privlači Borac nego ijedan drugi klub. Naravno, prvo želim da završim sve oko A licence i onda ćemo vidjeti gdje će put da me odvede. Želja mi je da treniram tim i u nekim jačim ligama”, zaključio je Maletić.

(Nezavisne)