Sport 24.10.2016.

Darko Talić potpisao profesionalni ugovor sa Igokeom: Želim da budem drugi plej ekipe

ČITANJE: 2 minute

Sa 17 godina dobio je priliku da trenira sa prvim timom i ostao u sastavu, a čim je postao punoljetan, uprava Igokee ponudila mu je višegodišnji ugovor, koji je odmah potpisao.

Riječ je o mladom plejmejkeru Darku Taliću koji se obavezao na četvorogodišnju vjernost aktuelnom šampionu BiH, koji je u samo četiri dana ozvaničio saradnju sa svoja dva mlada igrača, a prvi je bio Nemanja Nikolić.

– Igrao sam Ligu mladih BiH i pred pripreme seniorskog tima 2015. godine pozvao me trener Željko Lukajić da obavim pripreme. Nakon jakih treninga ostao sam u timu i pružio mi je priliku u nekoliko utakmica. Sada radim sa trenerom Draganom Bajićem i vjerujem da će karijera ići uzlaznom putanjom – izjavio je Talić za “Glas Srpske”.

Učenik četvrtog razreda srednje Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” košarkom se počeo baviti u rodnoj Banjaluci.

– Kao dječak trenirao sam fudbal, da bih od 11. godine počeo da se bavim košarkom u Šampion Alf-omu, gdje sam prošao kroz pionirsku i kadetsku selekciju. Od početka juniorskih dana sam u Igokei, gdje već provodim treću godinu. Uslovi za rad su odlični i nemam ni najmanju zamjerku. Prošlu sezonu proveo sam sa seniorima i skupio iskustva tako da mi ništa nije nepoznato i mnogo je lakše i opuštenije – rekao je Talić.

Posvećen je radu u klubu i vjeruje da će se radom izboriti za značajniju ulogu u timu.

– Moji trenutni planovi su u vezi sa Igokeom i želio bih da iduće sezone budem drugi plej ekipe sa ozbiljnijom minutažom. Šta će biti kasnije, ne razmišljam mnogo o tome jer ima još mnogo treninga da bi se stiglo na visoki nivo – rekao je Talić.

Povreda prvog plejmejkera Džejmsa Robinsona uticala je da dobije veću ulogu na početku sezone.

– Zbog te povrede dobio sam priliku da zaigram u kvalifikacijama za Ligu šampiona i osjetim kako je igrati u pravoj takmičarskoj utakmici. Mnogo se razlikuje od juniorskih utakmica jer su igrači fizički mnogo jači, ali se ne bojim izazova – kazao je Talić.

Pomoć kolega

Početak seniorske karijere olakšavaju mu iskusnije kolege, kao i kapiten Vuk Radivojević.

– Raduje me činjenica da svi igrači žele da pomognu i svaki od njih objašnjava situacije iz svog ugla. Vuk je pravi kapiten. Uvijek ima vremena da pokaže i objasni neke stvari, a ujedno me i vozi na treninge, jer sam tek napunio 18 godina pa nemam vozačku dozvolu. Osim njega tu je još i Robert Rikić, koji je stigao pred početak sezone, ali smo se sjajno uklopili te odlično sarađujemo, a i on zna nekad da me poveze do Laktaša i nazad – istakao je Talić.

(Glas)