Magazin 18.05.2020.

DAUN SINDROM CENTAR: Nastavljena virtuelna radionica “Pčele i mi”

ČITANJE: 2 minute

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske u saradnji sa Daun sindrom centrom iz Banjaluke, nastavilo je započetu virtuelnu radionicu za osobe sa Daunovim sindromom pod nazivom “Pčele i mi”.

Projekat je započet u januaru 2020. godine, ali je zbog pandemije virusa korona privremeno obustavljen.

Radionicu je ispred ministarstva vodila Duška Radaković, viši stručni saradnik za stočarstvo, koja je osobama iz Daun sindrom centra Banjaluka prije pet dana zadala zadatak da povodom Međunarodnog dana pčela, nacrtaju svoj crtež na temu pčela i cvijet. Radovi će se pregledati u ministarstvu, a za dva najbolja slijedi nagrada.

Na današnjoj radionici bilo je ukupno 14 osobe sa Daunovim sindromom i to iz Banjaluke, Laktaša, Prijedora, Jagodine, Beograda, Novog Sada, Novog Pazara, Zaječara, Beča i Osla.

Duška Radaković je svim prisutnim prenijela pozdrave ministra Borisa Pašalića, koji je pozdravio stare i nove drugare, te im poželio uspješan rad. Ministar Boris Pašalić je danas trebao da se uključi u radionicu, ali iz opravdanih razloga to nije bilo moguće, te je polaznicima samo uputio pozdrave.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić redovno prati virtuelni rad Daun sindrom centra Banjaluka, te poručuje da će se  nastaviti svi započeti projekti koji će poboljšati kvalitet života osoba sa Daunovim sindromom.

Današnji gost, Duška Radaković je polaznicima pričala o pčelama i njihovim proizvodima, stare polaznike ispitivala naučeno gradivo, a nove upoznavala sa radom koji slijedi.

Direktor Daun sindrom centra je poručio da polaznici nisu mogli da sakriju osmjeh sa lica, te da su posebno zadovoljni načinom na koji se Vlada RS, brojnim projektima prema njima ophodi.

Radionice će se nastaviti virtuelno sve dok se ne steknu uslovi za pokretanje radova sjetve i sadnje na parceli centra. Osobe sa Daunovim sindromom koje nisu iz Republike Srpske, oduševljene su brigom Vlade RS o svojim građanima sa daunovim sindromom.

(Banjaluka.net)