Vijesti 26.05.2022.

DAVIDOVIĆ O INSPEKCIJI: “Ekvator” nema dozvolu zbog Stanivukovićeve opstrukcije

ČITANJE: 2 minute

Kako bi nas opstruisao na sve načine, Stanivuković je pismeno dao nalog svim zaposlenicima u Gradskoj upravi kako da postupaju prema kompaniji „Ekvator“, tvrdi Đorđe Davidović, vlasnik ove komapanije.
Iz „Ekvatora“ navode da su za radove u krugu Incela na uklanjanju „Fabrike vode-poslovne zgrade“ dobili pravosnažno rješenje-dozvolu za uklanjanje objekta.

„Firma je po zakonu podneskom Grad Banja Luku obavijestila da je počela sa uklanjanjem predmetnog objekta. Dana 16.05.2022. godine, od Gradske uprave Grada Banja Luka dobili smo rješenje o zabrani izvođenja radova na rušenju predmetnog objekta, i pored pravosnažne građevinske dozvole“, saopštili su iz „Ekvatora“.

Napominju da su 22. februara prošle godine, predali zahtjev za građevinsku dozvolu, a 17. marta ove godine sa Gradom Banja Luka potpisali ugovor o finasiranju i opremanju gradskog građevinskog zemljišta kod službenog lica u nadležnom odjeljenju.

„Čekamo milostivost dotičnog, to jest da potpiše predmetni ugovor sa strane grada. O našem zahtjevu za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju predmetnog objekta još nije odlučeno od strane nadležnog odjeljenja“, potvrdili su iz „Ekvatora“.

Podsjećamo, Urbanističko-građevinski inspektor Grada Banjaluka danas je postavljanjem trake inspekcije i službenog znaka zabranio pristup gradilištu investitora „Ekvator“ d.o.o. Banjaluka u Novom Boriku zbog neposjedovanja građevinske dozvole, prenosi BL portal.

Crvena traka oko gradilišta

Urbanističko-građevinski inspektor Grada Banjaluka postavljanjem trake inspekcije i službenog znaka zabranio je pristup gradilištu investitora „Ekvator“ d.o.o. Banjaluka, potvrđeno je za BL portal iz Gradske uprave.

“Predmetnom gradilištu se zabranjuje pristup, jer je inspekcijskim nadzorom utvrđeno da je „Ekvator“ d.o.o. Banjaluka izveo radove, a da prethodno nije pribavio građevinsku dozvolu u skladu Zakonom o uređenju prostora i građenju”, rekla je Tanja Vukomanović, savjetnica gradonačelnika i šefica Tima za komunikaciju Gradske uprave.

Gradske inspekcija je crvenu traku postavila oko gradilišta zgrade u Bulevaru Živojina Mišića (Novi Borik) u Banjaluci.

“Inspekcijskim nadzorom je utvrđeno je da je „Ekvator“ d.o.o. Banja Luka izveo radove na širokom iskopu zemljišta širine 43,27 metra, dužine 83,9 metara, dubine oko 4 metra i izgradio podložnu betonsku ploču planiranog kolektivnog stambeno-poslovnog objekta , a da prethodno nije pribavio građevinsku dozvolu u skladu Zakonom o uređenju prostora i građenju”, precizirali su iz Gradske uprave.

Đorđe Davidović, vlasnik “kompanije “Ekvator” za BL portal je kratko poručio da nije najbolje upoznat o čemu se radi, ali pretpostavlja da je u pitanju iskop za koji je, kako navodi, regularno predao papire u Gradsku upravu.
Gradonačelnik Draško Stanivuković je ranije podnio krivičnu prijavu protiv Đorđa Davidovića, vlasnika kompanije ”Ekvator”.

(SB)