Politika 30.10.2021.

Davor Dragičević: Dobio sam poruku od Dodika, rekao mi je da su Lukač i on na suprotnim stranama

ČITANJE: 1 minuta

Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida Dragičevića, za Face TV govorio je o svom povratku u BiH.

Dragičević je tom prilikom kazao kako je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a, izgubio kompas, te da je prije mjesec dana od njega dobio poruku u kojoj mu je, kako kaže, poručio da su on i Lukač na suprotnim stranama.

“On hoće da ode, ali bez zatvora i odgovornosti. Imao je moć, ali je nije iskoristio na pravi način. Ni Bakir ni Čović nisu bili očevi nacije, vjere, očevi svojih ljudi, kao ni Dodik. On mora odgovarati! Bakir i Dodik su u stanju izazvati rat da bi prikrili dva svirepa zločina, ubistva Davida i Dženana i sve što se dešavalo i prije i poslije. Moraće odgovarati, neću popustiti”, kazao je Dragičević gostujući na Face TV

On je dodao da se svi peru da ne stoje iza ubistava Davida i Dženana.

“Dobio sam poruku od Dodika prije mjesec dana. Rekao mi je da su Lukač i on na suprotnim stranama, Lukač ima oružanu silu u Republici Srpskoj, a Dodik dobro zna kakav je on. Njegovi policajci mene vide kao sotonu; prije će meni nanijeti zlo nego bilo kome na svijetu”, naglasio je Dragičević i dodao:

“Dodik jeste kriv za ovo sve, ali on nije ubio moje dijete jer režim koji je on napravio mi je ubio dijete! Prvo sam se krio u sam u mraku, poslije sam se krio u Bihaću, a Bošnjaci su rizikovali svoje živote da me prebace u Austriju, držali su me kao svoje dijete. Iz Banjaluke do Bihaća sam došao u gepeku”.

(N.S)