Vijesti 24.08.2018.

DAVOR DRAGIČEVIĆ: “Džaba vam predizborne kampanje, glavno pitanje je – ko je ubio Davida Dragičevića?”

ČITANJE: 3 minute

“Šta i koga krijete? Gde je Davidov donji veš?”, pisalo je na transparentima koje su držali okupljeni građani na večerašnjem protestu u centru Banjaluke.

– Dragi naš Davide, 152. dan tražimo istinu i pravdu. Ko je ubio Davida Dragičevića. Bio sam u Agenciji za istragu i zaštitu, dokumenti će biti predati. Dragan Lukač, Darko Ćulum, Darko Ilić, Nedeljko Lubura Željko Karan, Đorđe Rađen, Milorad Rađen, njegov otac, inspektor Siniša Kondić, Nebojša Topalović –  policajac, Mile Bošnjak, Dubravko Kremenović – visoki funkcioner, Bojan Karanović – inspektor, 13 trenutno, a ukupno ih ima 82 na spisku. Imaju rok do 5. oktobra da pohapse sve sa liste. Dolazi međunarodni tim advokata, pa da vidimo šta će im odgovoriti, nadam se da neće.  Predsjedniče, premijerko, pozicijo, opozicijo, vidjećete šta hoće Davor Dragičević, ne budete li rekli istinu. Džaba vam predizborne kampanje, glavno pitanje je – Ko je ubio Davida Dragičevića? – povikao je večeras pred okupljenim građanima u Banjaluci, Davor Dragičević, otac stradalog mladića.

Prisutnima se obratila i prijateljica pokojnog Davida.

– Samo da vidiš koliko nas je dragi Đakac na tvom trgu. Znaj da imaš nas dobre ljude, ujedinio si nas bez obzira na vjeru i naciju. Ponosni smo što smo imali takvog druga, sina. David je bio naš anđeo na zemlji, a sada je na nebu. Za pet mjeseci samo je jednom pala kiša, to je David plakao kada vidi koliko se njegov otac bori. Stajaćemo ovdje dan i noć, nećete nas se tako lako riješiti. Toliko smo jaki, borimo se za istinu, Davor neće sam ostati, zbog njega i Đakca ću biti ovdje. Ćaća nikad neće biti sam  – navela je ona.

Pročitana je i “Davidova molitva” i okupljeni su otpjevali pjesmu “Klinac u getu” uz povike “Pravda za Davida.

– Stefan Simić je napisao: Ono što je uradio Davor niko nije, samo velika energija, ljudskost i srce može da okupi toliko ljudi, to nije interes. Zašto ono što je uspelo Davoru nije nekome drugom, već “običnom konobaru”. Sve što radi, radi posvećeno. Nakon dugo godina pojavila se ličnost, skroman čovjek kojem su ubili sina i napravili od njega narkomana. Samo možemo da mu pružimo ruku i učinimo najdublji naklon. Davor nije iz svjeta politike, marketinga on je jedan od nas, koji je radio za svoju porodicu. Mnogo sam naučio od Davora, vodio sam kako se voli svoj narod, kako se daje srce i duša za viši cilj, to nisam mogao od drugih da naučim. Davor je ličnost godine i došao sam iz Srbije da ga podržim. Pozivam sve koji mogu da dođu, to nije samo borba za pravdu, to je stvaranje budućnosti. Davor je bitan kao nada, prkos, dostojanstvo. To je borba svih  nas – pročitano je na Trgu.

Pred kraj večerašnjeg okupljanja ponovo se svima obratio Davor Dragičević.

– Sutra ćete čuti još jednog svjedoka. Rekli su u MUP RS da su se zaigrali, pa ga ubili. Vidjećete svi zločinci, 5.10. šta hoću. Pravda za Davida će biti vječna – poručio je on.

(Srpskainfo)

Oznake: Dragan Lukač