Vijesti 23.10.2018.

DAVOR DRAGIČEVIĆ: Ili ćemo stvoriti bolje sutra ili spakovati kofere

ČITANJE: 1 minuta

Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide, dušo naša. Stojimo, čekamo, nadamo se. Stoje ikone i cvijeće, krstovi i poruke, anđeli, igračke. Čak i  zapadne diplomate znaju da je David Dragičević likvidiran. Ovo je organizovano ubistvo – likvidacija djeteta od 21 godinu – poručio je Davor Dragičević, sa današnjeg skupa “Pravda za Davida”, koji se održava 212. put.

Prije početka njegovog govora mogla se čuti pjesma Beogradskog sindikata “Sistem te laže”.

– On je 17. marta bio u kući. Dijete. Svako neka kaže istinu koliko god bolna bila – hvala mu. Stajanjem ovdje, paljenjem svijeća, okupljanjem, dajemo podršku jedni drugima. Hvala vama i medijima na podršci. Nema ovdje ni života ni napretka – rekao je Davor.

On se zapitao koja država je do sada priznala likvidaciju djeteta od 21 godinu.

– Koja država će to priznati? Ova neće. Pred nama je jedan izbor – da napravimo bolje sutra. To je i cilj pokreta “Pravda za Davida”. Druga opcija je sasvim izvjesna – da se spakujemo i krenemo odavde put Gradiške, kao Kurdi, Sirijci, kao izbjeglice iz vlastite zemlje. Nadam se, ako dođe do toga, da će nas  neko i primiti, ali moraće i sanduk Davida Dragičevića zajedno sa mnom. Sve ću vas poslušati. Ako treba, ovdje ću stajati do kraja života – poručio je Davor Dragičević.

(Srpskainfo)