Vijesti 18.10.2018.

DAVOR DRAGIČEVIĆ: Ne mogu promijeniti BiH, ali za početak mogu Banjaluku i Srpsku

ČITANJE: 1 minuta

Na trgu u Banjaluci i večeras su se, 207. put, okupili građani, koji traže istinu i pravdu u vezi sa ubistvom Davida Dragičevića.

Davidov otac Davor u obraćanju okupljenima poručio je da je porodica Dragičević nestala 18. marta, “kada je nestala i njihova slava, svijeća i vjera”.

– Gdje su Davidovi organi? Otkopaćemo ga, da vidim ko će me zaustaviti. Donijeću ga ovdje prije 14. novembra. Zauzećemo 14. novembra ovih deset kvadratnih metara i braniti. To je početak. Ja BiH ne mogu promijeniti, ali za početak mogu Banjaluku i Republiku Srpsku – rekao je Davor.

U obraćanju okupljenima, članovi Grupe “Pravda za Davida” rekli su da dolaze svako veče da podrže Davora i majku Suzanu kako bi se konačno saznala istina i da ubice završe iza rešetaka.

Dolazimo da ova djeca imaju pravo na život, bezbjednost, dostojanstvo, istinu. Pravda će doći sa istinom. Istina je ključna, poručili su članovi grupe “Pravda za Davida”.

– Svi vi koji ste željni pet minuta slave nećete se kriti iza nas. Ovdje su ljudi, a svi koji su pokušavali da se prikažu ljudima, znajte da smo vas namirisali i ne prilazite ovoj porodici. Mi i porodica Dragičević nećemo igrati kako je neko zacrtao – rekla je Daniela Ratešić.

Na kraju obraćanja Davor je poručio: “Izvini, državo, što sam te stvarao, za sve kredite koje sam dizao, da živim ovdje porodično. Izvini, državo, što sam djecu školovao ovdje. Sine, izvini što si ostao sa mnom; bolje bi bilo da te želim i gledam preko Skajpa, nego da te žalim. Izvini, državo, što sam i dalje ovdje i što moje srce kuca.”

(Srpskainfo)