Vijesti 12.11.2018.

DAVOR DRAGIČEVIĆ: Svakom neka bude na savjesti ono što je uradio

ČITANJE: 2 minute

Dragi moj sine, dušo moja. Dragi naš Davide, dušo naša… 232. dan, dragi sine, na tvom trgu. Od države očekujemo da otkrije ko stoji iza tvog ubistva i zataškavanja – ali ništa.

Ovim riječima obratio se Davor Dragičević, otac stradalog Davida, okupljenima na Trgu Krajine u Banjaluci.

Kako je dodao, od petka su bar pravno na pravom putu.

– Danas sam dobio potvrdu ko je, kako i zašto probao drugi pokušaj likvidacije djeteta od 21 godinu. Naše je da se okrenemo cilju. Nema pominjanja ubica, istinu znamo, cilj je pravda za ovo dijete i ostalu djecu. Da ubice i zločince zauvijek kaznimo, da odu na mjesto kojem pripadaju. Svakom neka bude na savjesti ono što je uradio, i poziciji i opoziciji. Nikad neće uspjeti da razbiju grupu “Pravda za Davida” – naglasio je Davor.

Dodaje da će za nekoliko dana dobiti zvanične dokumente i otvoriti kancelariju u Banjaluci.

– Iza svake odluke stajaćemo isključivo mi, bez ijednog političkog faktora, bez pozicije i bez opozicije. Svi bi da uhvatite zmiju, ali rukama “Pravde za Davida”. Toga nema više, svoje zmije hvatajte svojim rukama – rekao je Dragičević.

On je još jednom pozvao građane BiH da 21. novembra izađu na ulice i trgove u svojim gradovima, da na miran način traže život dostojan čovjeka.

– Mi ćemo i tog dana biti ovdje. Nadam se da će nas biti više, jer niko se neće boriti za nas, osim nas samih. Pokazaćemo svijetu da nismo robovi i nismo stoka. Svih ovih dana bili smo podrška porodici Dragičević. Svima koji nas doživljavaju kao cirkus poručujem da smo izdržali i ostali ljudi – poručila je Daniela Ratešić, član grupe “Pravda za Davida”.

Iz grupe su se upitali gdje su mladi ljudi.

– Ovdje su mame, tate, bake… Ko će praviti život mladima, ako neće oni sami?! A nema ih ovdje mjesecima… Čak 98 odsto starijih ovdje imaju djecu i unučad, pa nađu vremena da dođu. Mladi, dođite i promijenite nešto u svom životu – poručili su iz grupe.

(Srpskainfo)