Vijesti 27.10.2021.

DAVOR DRAGIČEVIĆ: U subotu stižem u Banjaluku, vlast u RS neće imati mira

ČITANJE: 2 minute

Davor Dragičević, otac stradalog mladića iz Banjaluke Davida, vratio se u Bosnu i Hercegovinu, nakon više od dvije godine. Zemlju je napustio nakon niza protesta održanih na Trgu Krajine, kojima se tražila Pravda za Davida. Vratio se nakon što u Austriji nije uspio dobiti politički azil i najavio igru otvorenih karata, prenosi N1.

Sletio je otac Davida Dragičevića na sarajevski aerodrom i sa suzama u očima emotivno poručio je:

“Mira neće imati. Ja sam se vratio. Režim u Republici Srpskoj i oni koji su učestvovali, znate vi svi vrlo dobro, neće imati mira”.

Davor najavljuje da će u subotu u Banja Luku i da ostaje da se bori do kraja. Još jednom je potcrtao da od državnih organa očekuje da urade ono što entitetski nisu, otkriju i kazne ubicu ili ubice njegovog sina.

“Mi nismo dobili podršku VSTV-a, kako je rekao gospdin Pribe i VSTV je dio problema i mislim da ni novi sastav VSTV-a nije poduzeo ništa da se ovba dva slučaja riješe, ali mi ćemo biti istrajni. Mi šaljemo jasne poruke”, kazao je Ifet Feraget, advokat.

Na aerodromu je Davora dočekao i brat u borbi, otac tragično stradalog Dženana, Muris Memić. Razočaran u promjene u pravosuđu najavljuje nove zajedničke proteste za sve ostale žrtve, prema njegovim riječima korumpiranog pravosuđa.

“Uskoro ćemo u nove proteste ispred OHR-a da vidimo da li oni nešto misle raditi i zašto su tu uostalom. Jer ovi naši ne misle, očito da ne misle”, poručio je Muriz Memić.

Prema svemu sudeći ne očekuje se lišenje slobode Davora Dragičevića, a zajedno sa Murisom on poziva sve građane da se pridruže u njihoj borbi za pravdu.

Otac Davor za sutra u 13 sati najavljuje sastanak u Tužilaštvu BiH. Advokat Ifet Feraget oprezan nije rekao s kim će se sastati sutra u Tužilaštvu BiH, ali je istaknuo da se očekuje naredba za sprovođenje istrage u slučaju Dragičević.

U slučaju da se to ne desi iz Pravde za Davida najavljuju nove proteste i to u Sarajevu.

(SB)