Politika 27.07.2018.

DAVOR ODGOVORIO DODIKU: Ja ne napadam RS, ja sam je stvarao

Odgovarajući na Dodikove tvrdnje da Trg u Banjaluci koriste kako bi “manipulisali javnošću i igrali na emocije”, otac nastradalog mladića ističe da su “Trg Davida Dragičevića” stvorili oni sami nakon konferencije za štampu.

Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida Dragičevića, tvrdi da nikada predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku nije rekao da će “plakati nad kostima svoje djece“. Davor ističe da se iza njegove borbe za istinu ne kriju nikakve političke namjere i da se na Trgu u Banjaluci okupljaju obični građani koji znaju koliko je David bio dobar, pošten i human.

Dragičević, koji više od četiri mjeseca pokušava da sazna istinu o smrti svog sina, potvrđuje da je Milorad Dodik bio u njegovoj kući i ponudio pomoć.

– Od njega sam tražio sljedeće stvari: novu obdukciju tijela, koju je uradio doktor sa VMA i da se promjeni istražni tim koji je vodio ovaj slučaj. Tim je promijenjen tek posle mjesec dana. Dodik nam je ponudio i finansijsku pomoć koju sam ja odmah odbio – kaže Davor.

Odgovarajući na Dodikove tvrdnje da Trg u Banjaluci koriste kako bi “manipulisali javnošću i igrali na emocije”, otac nastradalog mladića ističe da su “Trg Davida Dragičevića” stvorili oni sami nakon konferencije za štampu.

– Istina je da na Trgu ima puno emocija, ali tamo se okupljaju obični ljudi, koji su poznavali Davida i oni koji ne žele da se išta slično desi njihovoj deci. Ja opet ponavljam da samo želim da saznam ko su nalogodavci ubistva mog sina – kaže Dragičević.

Predsjednik Republike Srpske je u intervjuu otkrio da mu je “Davor rekao da će plakati nad kostima svoje djece“, što, tvrdi Dragičević, nije istina.

– Možete da preslušate sve moje izjave, sve što sam rekao na Trgu ili u obraćanju Parlamentu RS. Nikada tako nešto nisam izjavio, ne znam ko predsjedniku prenosi te netačne informacije – ističe Davor.

Prema njegovim riječima, Dodik tačno zna u kom pravcu ide istraga u slučaju Davida Dragičevića, kao i da je on učestvovao u “stvaranju Republike Srpske” i da ne želi da je sruši.

– I moj sin je volio ovu zemlju, i ja je volim i želim da ostane ovakva kakva jeste. Ja sam učestvovao u stvaranju RS, ratni sam invalid i ne želim da je uništim, kao što predsjednik tvrdi – kazao je Davor.

Davidov otac nije porekao da je rekao kako mu je “ubistvom sina ugašena slavska svijeća” iako ima još djece.

– Istina je da sam to rekao, i da imam još 1.000 djece, David je bio samo moj i njegovim ubistvom moja slavska svijeća je ugašena – ponavlja Davor.

Davor Dragičević kaže da predsjednik očigledno ne zna kakav je bio njegov sin i da treba da se informiše.

– David je bio čestit, dobar, human momak, sportista, reper i pisac, sa puno nagrada i priznanja. Dodik je u jednoj emisiji ponovio gnusne laži u vezi sa toksikološkim nalazom, moj sin ništa nije konzumirao u posljednjih šest mjeseci, imam dokumenta koja to potvrđuju. Da je David živ, bio bi i dalje voljeno i srećno dijete – ističe on.

Na kraju razgovora Davor Dragičević kaže da Milorad Dodik ne treba da se miješa u posao nadležnih službi i da utiče na njihov rad.

– Neka ih puste da rade svoj posao. Ja sam danas bio u Tužilaštvu i nadam se da će uskoro početi da rade svoj posao kako treba – zaključuje Davor.

(Telegraf)

Oznake: Milorad Dodik