Politika 06.01.2023.

Davor Pranjić pravoslavnim vjernicima čestitao Božić

ČITANJE: 1 minuta

Potpredsednik Republike Davor Pranjić čestitao je pravoslavnim vjernicima Božić.

Upovodu najradosnijega hrišćanskog praznika Božića, praznika zajedništva, mira i nade koji nas svake godine iznova podsjeća i potiče na vrijednosti ljubavi i međusobnog poštovanja, pozivajući nas na veću brigu za dobrobit svakoga čovjeka, osobito onoga u potrebi, svim arhijerejima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve, kao i svom vjernom narodu upućujem najsrdačnije čestitke.

U ove dane oprostimo jedni drugima, kako bi i naš Spasitelj, Isus Hrist, svima nama oprostio, svoj nam blagoslov podario i u svakom se srcu rodio i trajno nastanio. Bog je po svom Sinu došao među nas i želi ostati s nama. Stoga svim pravoslavnim vjernicima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini želim da praznik Rođenja našeg Spasitelja i Otkupitelja, Gospoda Isusa Hrista, dočekaju u miru i radosti, u krugu svojih najmilijih, porodice i prijatelja.

Mir Božji, Hristos se rodi! A božićna radost neka nam svima bude djelotvorna i plodonosna kroz cijelu 2023. godinu, navodi u čestitki Davor Pranjić, potpredsjednik Republike Srpske.

(N.S)