Sport 10.07.2024.

Đoković u polufinalu, De Minor se povukao

ČITANJE: 2 minute

Aleks de Minor je odustao od daljeg takmičenja na Vimbldonu.

Tako će Novak Đoković bez borbe proći u polufinale trećeg grend slema sezone.

Australijanac je riješio da se povuče zbog problema sa kukom i povrede koju je zadobio tokom proteklog susreta sa Arturom Fisom.

“Očigledno, ne saopštenje koje sam želio u bilo kom smislu. Razočaran sam, ali morao sam da odustanem zbog povrede kuka. Osjetio sam da je nešto puklo tokom posljednja tri poena mog meča sa Fisom. Juče sam se podrgao skeneru i potvrđeno je da je povreda u pitanu. Visok rizik je bio od pogoršanja ukoloko bih igrao”, rekao je De Minor.

Govorio je i o oporavku.

“Jedinstvena povreda, nisam siguran o planu oporavka. Zavisi od bola. Može biti od tri do šest nedjelja. Zavisi od toga kako se moje tijelo osjeća.”

Da li je razmišljao o injekcijama ili nekom drugom rješenju koje bi umanjilo bolove?

“Nije tajna da je ovo bio najvažniji meč u dosadašnjem dijelu moje karijere. Znao sam rezultate još juče, ali i dalje sam želio da se probudim danas i dočekam čudo. Problem s tim da izađem na teren i igram jeste što bi jedno proklizavanje ili bilo šta moglo da učini da oporavak ne bude tri ili šest nedjelja, već četiri meseca”, objasnio je Aleks, prenosi B92.

Sproveo je okupljene novinare i kroz to kako se trenutno osjeća.

“Razočaravajuće je. Nema razloga okolišati. Nisam uspio da uživam u onome što sam postigao ove nedjelje. Odmah sam znao da se nešto loše desilo. Dva dana samo brige i čekanja šta će biti rezultati. Moglo je da bude i gore, to je utjeha”, nastavlja De Minor i dodaje:

“Mučio sam se da zaspim posljednjih nekoliko dana. Nadao sam se da ću se probuditi i manje osjećati bol, makar toliko da mogu da izađem na teren. Za mene je nepoštovanje da izađem na teren, a da nisam 100 odsto spreman. Pogotovo protiv nekoga kao što je Novak.”

Na pitanje da li je pravovremeno obavijestio Đokovića rekao je htio da sam sebi  da priliku.

“Zagrijao sam se što ranije što sam mogao i znao sam koja je moja situacija. Nisam vidio Novaka, vidio sam njegovog menadžera i rekao sam mu. Ali da, nisam vidio Novaka još”, zaključio je De Minor.