Region 13.09.2020.

DEBEO POLICIJSKI DOSIJE  Evo ko je čovjek koji je ubijen danas u Beogradu

ČITANJE: 2 minute

Beograđanin Strahinja Stojanović ubijen je danas na Novom Beogradu, a on se pojavljuje kao osoba koja je povezana sa ubistvom poznatog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića.

Stojanović je dospio u žižu javnosti u avgustu prošle godine, kada je u zemunskom naselju Galenika eksplodirao automobil marke “audi” u kom je, u trenutku detonacije, bila bivša misica iz Španije Olat Bilbao Gonzales (21), ali je po svojim kriminalnim radnjama odavno poznat policijskim i sudskim organima.

Iz zatvora u kom je bio zbog izazivanja opšte opasnosti izašao je u aprilu prošle godine, a u avgustu u eksploziji “audija” koja je, po svemu sudeći, bila namijenjena njemu, teško je povrijeđena misica iz Španije, dok je Stojanović sticajem okolnosti prošao nepovrijeđen jer se baš u tom trenutku vratio do stana po mobilni telefon.

Sve se dogodilo dvije nedjelje nakon ubistva Ognjanovića, te je u samom startu postalo sumnjivo da su ova dva slučaja povezana, budući da se, prema informacijama koje su se sada pojavile, Ognjanović i sam rekao da sumnja da ga Stojanović sa još jednim muškarcem kontinuirano prati.

Stojanovića je inače poznavao sa suđenja u slučaju ubistva brata Luke Bojovića, Nikole, gdje se njegov mogući egzekutor pojavio u svojstvu svjedoka.

Stojanović je takođe hapšen nekoliko puta zbog teških krivičnih djela, a osuđivan je zbog prinude i oružja.

Bio je i u veoma prijateljskom odnosu sa Milošem Delibašićem koji je iz automobila u pokretu likvidiran 2017 godine u Budvi.

Pričalo se da je Strahinja u aprilu 2013. na Galenici ranio kuma, Miloša Vidakovića. Kao razlog se navodi Vidakovićeva žena. Ono što je zanimljivo da Vidaković nije želio ništa da otkrije policiji iako je znao ko ga je povrijedio.

Sumnjalo se da je baš Stojanović naručio ubistvo svog kuma Vidakovića, koje se dogodilo pred 500 svjedoka u Budvi 2013.

To ubistvo priznao je Miloš Vojnović, ali je u optužnici kao nalogodavac bio naveden Branislav Šaranović.

U optužnici je takođe navedeno da je Stojanovićev DNK nađen u stanu u Budvi u kome su se krili Miloš Delibašić i ostali optuženi za ubistvo.

U dosijeu Stojanovića stoji i da je hapšen u februaru 2015, zbog sumnje da je u pucnjavi 21. januara iste godine ranio Zorana Lj. (54), pripadnika BIA.

Kod njega je tada nađen i pištolj.

Zoran je bio slučajna žrtva obračuna dve grupe, čiji su pripadnici iz kola u pokretu pucali jedni na druge, prenosi Kurir.

(A.M/banjaluka.net)