Vijesti 07.02.2018.

Decenija od neriješenog ubistva: Ubica ostavio otiske, oružje na stolu, zaključao kuću i otišao

ČITANJE: 1 minuta

Mirjana Lovrić, sredovječna žena, ubijena je u januaru 2008. u porodičnoj kućoj u banjalučkom naselju Pavlovac, a ubica do danas nije otkriven.

Deceniju nakon krvavog zločina koji je šokirao Banjaluku, komšije iz straha što ubica nije uhvaćen ne žele detaljnije da pričaju o ovom slučaju i dodaju kako u kući u kojoj se dogodilo ubistvo više niko i ne živi.

Istragom je utvrđeno da je ubica, ili više njih, nanio teške povrede 66-ogodišnjoj ženi u predjelu vrata, nakon čega je izvršio premetačinu po kući, zaključao vrata i mirno otišao.

Ubica je čak ostavio i nož kojim je izvršio zločin, ali ni to nije pomoglo istražiocima u rasvjetljavanju ubistva.

Ubijena Mirjana Lovrić posljednji put je viđena 21. januara 2008, a tri dana kasnije članovi porodice su je pronašli mrtvu u porodičnoj kući u naselju Pavlovac.

Žrtva je poslednji put viđena na slavi kod kumova, a sa slave je normalno otišla kući. Porodica ju je pronašla mrtvu tri dana kasnije, utvrđeno je tokom istrage.

Policija je nakon ubistva privela na desetine osumnjičenih, a njih 10 bilo je na kriminalističkoj obradi i poligrafu, ali nije bilo pozitivnih rezultata.

Tokom istrage privedeno je više osumnjičenih koji su bili skloni provalama, a zahvaljujući tim hapšenjima riješeno je 30 pljački izvršenih u Banjaluci, ali ne i krvavo ubistvo.

Na mjestu zločina pronađeni su otisci, pa čak i DNK tragovi, ali do danas ništa od toga nije pomoglo da se identifikuju ubica ili njegovi saučesnici.

(EuroBlic)