Magazin 25.11.2015.

Deen i Dalal će predstavljati BiH na Evroviziji

ČITANJE: 1 minuta
deen-dalal
Fuad Backović Deen i bh. pjevačica Dalal Midhat-Talakić predstavljaće BiH na Evroviziji 2016. godine, objavila je BHRT. Na sceni će im se pridružiti violončelistkinja Ana Rucner.

Objava je došla na press-konferenciji BHRT-a koja je održana večeras u zgradi RTV doma.

Evrovizija će se naredne godine održati u Štokholmu u Švedskoj, a BHRT je juče u roku predviđenom za povlačenje bez finansijskih posljedica, EBU-u (Evropskoj radiodifuznoj uniji) potvrdila učešće.

“Nevjerovatan je osjećaj nakon 2004. godine, uspješnog predstavljanja i dobrog plasmana, ponovo dobiti šansu i to zahvaljujući mojoj prijateljici Dalal koja je nosilac projekta. Ona me pozvala da zajedno s njom njom učestvujem u zajedničkoj pjesmi”, kazao je Deen.

On je rekao da mu se vraćaju emocije iz 2004. godine, te da se nada kako će bh. predstavnici i ove godine biti jako dobri.

“Mnogo toga će u odnosu na nastup 2004. godine biti drugačije. Dvanaest godina je prošlo. Nemam više kosu tako da ovaj put idem bez plave kose s par kilograma viška, zreliji i odrasliji, s diplomom završenog fakulteta i magisterijem, te s puno više iskustva na sceni”, dodao je Deen.

Dalal je rekla da je nastup na Evroviziji ostvaranje njenog sna, te da joj je Deen na neki način pokušao da približi kako će izgledati nastup na evropskom muzičkom takmičenju.

“Velika je čast i mogu vam obećati da ćemo iskoristiti te tri minute kako najbolje znamo”, poručila je Dalal.

Autor pjesme kojom će se BiH predstaviti na Evroviziji je Almir Ajanović. Iz BHRT-a su rekli da će bh. građani tek u februaru imati priliku da čuju pjesmu u specijalnom programu ove televizije.

(Klix.ba)