Sport 21.10.2020.

DEJAN MELEG ČEKA RADNU DOZVOLU: Od Ajaksa i Zvezde do Borca

ČITANJE: 2 minute

Kada sam pre dve godine došao na “Marakanu” svi su u meni videli veliko pojačanje, ali na kraju nije ispalo tako. U početku sam dobijao priliku, ali je ubrzo u Crvenu zvezdu dovedena gomila stranaca, koji su nažalost igrali na mojim pozicijama i od tada je sve nekako krenulo nizbrdo.

Rekao je ovo Dejan Meleg, koji je prije nekoliko dana potpisao ugovor sa Borcem do kraja sezone, uz mogućnost produženja na još godinu dana, piše Glas Srpske.

– Možda je deo krivice i do mene, ali verujem da bi sve bilo drugačije da sam dobijao veću minutažu. Posle sam išao na pozajmice u grčki Levadijakos i Radnički. U Nišu sam u početku stalno bio u postavi, a onda su počele smene i sve sam manje dobijao priliku, jer od mene nisu mogli da ostvare nikakav profit – istakao je Meleg.

Karijeru je započeo u Vojvodini iz koje je 2013. godine otišao u slavni Ajaks sa statusom bisera srpskog fudbala. Međutim, u Amsterdamu se, tada 19-godišnji Meleg nije najbolje snašao i ubrzo je počeo pad u njegovoj karijeri. Selio se na razne pozajmice, vratio se u Vojvodinu, poslije nastavio karijeru u Turskoj, da bi zatim potpisao za Zvezdu.

– Ne želim više da se osvrćem na prošlost. Želim da dolazak u Borac bude odskočna daska u mojoj karijeri, ali i da svom novom klubu pomognem da ostvari ciljeve, a to je da opet izbori izlazak na evropsku scenu – nastavio je Meleg.

Iako nije prošao pripreme, smatra da je potpuno fizički spreman, ali da je potrebno vrijeme da se uigra sa ekipom.

– Vidim da se od mene mnogo očekuje, ali i ja očekujem mnogo od dolaska u Borac. Radujem se podršci sa svih strana i nadam se da ću opravdati očekivanja, prvenstveno trenera Vlade Jagodića, koji od mene, u tandemu sa kapitenom Stojanom Vranješom, mnogo očekuje – istakao je Meleg.

Po imenima je poznavao dosta igrača Borca odranije, ali sada je imao priliku da ih lično upozna.

– Pre svega mislim na Marka Jovanovića, Gorana Zakarića, Aleksandra Subića te Vranješa. Posebno me je oduševio kapiten, koji mi je čim sam se dogovorio o saradnji poslao poruku u kojoj mi je čestitao na dolasku i rekao da mi stoji na usluzi za sve što mi treba. To je odlika velikog fudbalera, ali i čoveka. Za sada je sve u najboljem redu, a nadam se da ću dobiti priliku na terenu čim bude završena papirologija – dodao je Meleg.

(SB/Banjaluka.net)