Sport 09.04.2018.

DEJAN UNČANIN: Rukomet je prije bio ozbiljniji

ČITANJE: 2 minute

Učestvovao sam u osvajanju prvog trofeja Kupa RS sa Borcem, a sada sam ponovo podigao pehar. Nadam se da ovo nije moj posljednji trofej, rekao je najiskusniji rukometaš Borca Dejan Unčanin, koji je davne 1993. godine sa istim klubom postao pobjednik Kupa.

Pehar pobjednika Kupa 13. put našao se u vitrinama Rukometnog kluba Borac, a Banjalučani su do pehara došli pobijedivši u finalu Slogu iz Doboja rezultatom 37:30.

Kada je Borac prvi put osvojio ovaj trofej podigao ga je Dejan Unčanin, koji je u timu bio i sada, 25 godina kasnije. Uveren je kaže da ovo nije njegov posljednji trofej u Borcu.

– Titula u Bosni i Hercegovini je podaleko, ali videćemo šta se može uraditi u Kupu. Međutim, i sledeća sezona je u opticaju jer možda se još ne oprostim od rukometa. Kad god dođe april, maj, ja kažem – dosta je, ali onda, čim se dva puta istuširam, čim se malo odmorim  kažem da mogu još. Možda će tako biti i ove godine jer već dugo pokušavam da se oprostim od rukometa, ali to mi ne polazi za rukom. Naprotiv, treniram i radim kao da sam na početku karijere  – kaže Unčanin.

Rukometaš Borca uporedio je prvo finale Kupa RS sa posljednjim. Iako je istorijski duel protiv Prijedora odigran prije 25 godina, utakmica je bila mnogo ozbiljnija.

“Sjećam se da smo tada, 1993. godine, igrali protiv Prijedora koji je bio ozbiljan tim, sa igračima koji su i prije rata pravili značajne rezulate u tadašnjoj Drugoj ligi Jugoslavije. “Borik” je bio prepun, igla nije mogla da padne. Mi smo tada došli iz SR Jugoslavije gdje smo igrali ligu, ali smo se od 18 igrača vratili samo nas četvorica: Špirić, Golić, Crnomarković i ja. Gubili smo prvo poluvreme sa 10:7, a onda je Zlatan Arnautović stao na gol, odbranio četiri kontre i još nekoliko velikih prilika i dao nama mladima vjetar u leđa. Na kraju smo pobijedili sa 19:17.  Danas je Kup potpuno drugačiji, ovo takmičenje je izgubilo značaj. Ne znam da li se neko od funkcionera i pojavi, a tada je pehar uručio predsjednik Republike Srpske. Malo je paradoksalno, ali tada je rukomet izgledao ozbiljnije” rekao je Unčanin.

(Srpskainfo)