Svijet 10.12.2022.

“Dekster” u Beču osuđen na 11 godina zatvora

ČITANJE: 1 minuta

Dario D., alias Dekster osuđen je na 11 godina zatvora nakon što ga je Regionalni sud u Beču proglasio krivim zbog teške oružane pljačke. Ova presuda nije konačna.

Kako su prenijeli austrijski mediji, riječ o jednom od vodećih članova srpsko- crnogorske mafijaške grupe, koja diluje drogu po teritoriji cijele Austrije.

Njemu je suđeno za tešku oružanu pljačku 13 kilograma droge i više od 100.000 evra od suprotstavljene narko-grupe. Mediji su još ranije prenijeli da ovaj postupak, koji je juče okončan, nije obuhvatao najteže zločine, iza kojih on, navodno, stoji, prenose Nezavisne.

“Nema sumnje da je optuženi bio na mjestu zločina,” rekao je predsjedavajući sudija prilikom izricanja presude. On je dodao da nije čest slučaj da se pljačka, tj. otimačina izvede na ovako brutalan način.

Advokat odbrane Verner Tomanek je odmah uložio žalbu na presudu. Iz Tužilaštva se juče nisu oglašavali, niti su davali bilo kakve izjave.

Kako stoji u optužnici, narko grupa, čijem se čelu nalazio optuženi, pretvarala se da želi da kupi kokain od suparničke grupe, koja je takođe djelovala u Beču. Tu je došlo do sukoba i brutalne otimačine. Inače, grupa kojoj pripada osuđeni navodno broji više od 200 članova, samo u Beču. On je, kako prenose mediji, na čelu te grupe od februara, 2020. godine.

(Z.M)

 

Oznake: Beč, Dekster