Vijesti 04.07.2016.

Delegacija Dejtona u Banjaluci o uzajamnoj saradnji

ČITANJE: 1 minuta

Delagacija Dejtona na čelu sa gradonačelnicom Nan Veli je u uzvratnoj posjeti Banjaluci, a ovom prilikom najavljena je saradnja u oblasti privrede i obrazovanja, u okviru memoranduma o uzajamnoj saradnji koji je potpisan prošle godine u Dejtonu.

U okviru tog memoranduma je i saradnja između univerziteta koja bi na sutrašnjem sastanku u Rektoratu Univerziteta u Banjaluci trebala biti više definisana. Slobodan Gavranović, gradonačelnik, rekao je da  je proces privrednih kretanja u Banjaluci i Dejtonu sličan, te da su velika preduzeća koja su u njima funkcionisala nestala i kako se ona ponovo mogu oživjeti.

”Uz formalne razgovore sa delegacijom ćemo obići Banjaluku i predstaviti Banjaluku u najboljem svjetlu jer ima šta da pokažemo”, rekao je Gavranović.

Nan Veli, gradonačelnica Dejtona, istakla je da delagacija koja je u gradu broji 25 članova, te da su bili izuzetno zainteresovani za ovu posjetu zbog čega su sami odlučili da snose troškove putovanja.

”Ovo je uzvratna posjeta nakon posjete Dejtonu kada je poptisan sporazum o uzajamnom saradnji sa Banjalukom, Sarajevom i Mostarom. Ova zemlja je bliska srcima mog naroda jer je Dejton imao važnu ulogu u istoriji ove zemlje i to smo pokazali brojnošću delegacije”,  rekla je Veli.

(Nezavisne)