Politika 03.01.2016.

Delić: Dokažite izdajnički kapacitet Saveza za promjene i PDP-a

ČITANJE: 1 minuta
delic pdp 1
Partija demokratskog progresa /PDP/ poziva nadležne institucije Republike Srpske, prije svega, Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ i pravosuđe, da, ukoliko imaju dokaz, dokažu izdajnički kapacitet Saveza za promjene i PDP-a, izjavio je član Predsjedništva PDP-a Dragiša Delić.

Delić je pozvao da se podnesu krivične prijave protiv svih iz Saveza za promjene i PDP-a za koje se dokaže da rade nešto što nije u skladu sa Ustavom i zakonom Srpske, a posebno na smanjivanju njene moći kao predstavnika u zajedničkim institucijama BiH.

-Spremni smo da odgovaramo- rekao je Delić na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Delić je ocijenio da je nedopustivo da novinar Miroslav Lazanski -olako daje kvalifikacije- da li je neko bitan ili nebitan u političkom životu Republike Srpske i da ima saznanja da je Srpska ugrožena i da je neko izdaje.

PDP, kako je rekao, poziva Specijalno tužilaštvo Republike Srpske i Tužilaštvo BiH da pokrenu istrage za krivična djela na koja iz ove stranke stalno ukazuju.

-Republika Srpska se definitivno mora suočiti sa pitanjem korupcije i kriminala. PDP će samo u prvom krugu saopštiti 150 afera. Ukoliko u tim aferama o kojima PDP govori nema elemenata krivičnog gonjenja, onda ih pozivamo da procesuiraju nas jer zloupotrebljavamo javnost- naveo je Delić.

On je najavio da će Savez za promjene, kao politička grupacija okupljena oko jednog jedinog cilja – preuzimanja vlasti u Republici Srpskoj, nastojati da u ovom mjesecu u sve 63 opštine Srpske definiše zajedničke kandidate za načelnike i gradonačelnike na ovogodišnjim lokalnim izborima.

(Srna)