DEMANTI IVANA BEGIĆA: Ne živim u “Draškovoj vili”

Povodom teksta objavljenog na portalu banjaluka.net, reagovao je Ivan Begić, predsjednik Mladih PDP-a. Njegov demanti prenosimo integralno:

Poštovani,

cijeneći ugled Vašeg portala koji ima u našem gradu, potrebu objektivnog i pravovremenog informisanja, te smatrajući zdravorazumskim potezom, od Vas zahtjevam da objavite ovaj demanti u cjelosti, uz javno izvinjenje redakcije zbog iznesenih neistina.

Naime, na Vašem portalu je dana 11. 7. tekuće godine objavljen članak pod nazivom: “Od najava do fikcije: Šta se dogodilo sa Stanivukovićevim peticijama?” (link: https://banjaluka.net/od-najava-do-fikcije-sta-se-dogodilo-sa-stanivukovicevim-peticijama/=) , u kojem se iznosi niz netačnih, nepotpunih informacija, kao i iznošenje informacija u kojima se pominjem ja lično, a koje nemaju veze sa realnošću, već su plod nečije, očito zlonamjerne, mašte.

Naime, u pomentuom tekstu se iznosi sljedeće:

Begić stanuje u Draškovoj vili?”

 Ako je suditi po sadržaju dopisa koji je Skupština grada 24. aprila ove godine uputila Ivanu Begiću, čini se da ovaj, Stanivukovićev snimatelj i, odnedavno, i predsjednik Mladih PDP-a, stanuje u njegovoj vili na Petrićevcu?!

Naime, Begić je, podnoseći inicijativu, kao mjesto stanovanja naveo Ulicu Rade Kondića 3, na kojoj se, zapravo, nalazi Stanivukovićeva vila. U slučaju drugih peticija, upućivanih Skupštini grada, Stanivuković je kao sopstvenu adresu stanovanja navodi upravo Ulicu Rade Kondića 3.

Zanimljivo je i da se Begić donedavno u javnosti predstavljao kao novinar, ne navodeći, međutim, za koji medij radi. Odnedavno, predstavlja se isključivo kao političar, i to predsjednik Mladih banjalučkog PDP-a. Na ovu funkciju postavljen je poslije Stanivukovićevog imenovanja za predsjednika Gradskog odbora PDP-a.“

Da je kreator ove pisanije provjerio ijednu informaciju koju je iznio znao bi da je fizički nemoguće da ja živim u “Draškovoj vili”, kako se navodi u tekstu, jer se pomenuti objekat nalazi u potpuno drugoj ulici, na adresi Bože Nikolića bb (što se vidi sa karte koja se nalazi u prilogu), dok sam ja prijavljen na adresi Rade Kondića 3.

Nadalje, nesporno je da sam mogao navesti adresu sjedišta Partije kako bi mi tamo stigla pošta, pa biste vi konstruisali podatak da ja živim u Partiji.

Ono što je jedina istina jeste da sam ja prijavljen na adresi Rade Kondića 3 u banjalučkom naselju Petrićevac, te da živim kao podstanar u stanu koji se nalazi takođe na Petrićevcu. Na istoj adresi je prijavljen i moj kolega, prijatelj, narodni poslanik Draško Stanivuković. Radi se o adresi na kojoj se on nalazio od rođenja, a ja sam ga zamolio da se prijavim kod njega, budući da nisam vlasnik, niti imam ikoga od bliže ili dalje rodbine ko je vlasnik nekretnine gdje bih ja mogao biti prijavljen.

Što se tiče mog predstavljanja kao novinara, istina je da sam radio kao novinar, te kao urednik na informativnim portalima prijedor24.com i banjaluka24h.com, te kada sam se aktivno uključio u političku partiju smatrao sam da moj dalji rad na istima ne bi bio u skladu sa novinarskim kodeksom (što Vama očito nije problem), te sam odlučio da Više ne radim na tim poslovima. Svoju ličnu potrebu za pisanjem sam pronašao u medija timu Partije demokratskog progresa, kao i Gradskog odbora PDP-a Banjaluka.

Jedini tačan podatak je da sam predsjednik Mladih demokratskog progresa u Banjaluci, i to nakon izborne konferencije uz maksimalnu podršku svih članova Gradskog odbora, rukovodstva partije, republičke organizacije Savjeta mladih, bez ijednog glasa protiv mog imenovanja.

Takođe, zahtjevam da uklonite i to odmah dopise koje su upućeni meni lično iz Gradske uprave jer se radi o dopisu koji je upućen meni lično i koji kao takav podliježe svim pravima koje ja kao građanin imam po Zakonu o zaštiti ličnih podataka.

Ukoliko to ne uradite, u konsultacijama sa našim pravnim timom ću podnijeti tužbu zbog klevete, te prijavu nadležnim agencijmama i organizacijama za medije, te prijavu Agenciji za zaštitu ličnih podataka.

Smatram neophodnim da se ispita ko je, očito iz Gradske uprave, fotografisao i javnosti učio dostupnim moju privatnu poštu, što predstvalja kršenje Krivičnog zakonika Republike Srpske.

U drugom dijelu članka koji se odnosi na peticije su takođe iznešene notorne neistine, očito instruisane političkim motivima, a u cilju diskreditovanja g. Stanivukovića kao budućeg gradonačelnika Banjaluke.

S poštovanjem!

Banjaluka, 12. jul 2019. godine

Ivan Begić

IZ STANA SE ČULO ZAPOMAGANJE Uznemirujući slučaj iz Banjaluka uskoro bi mogao da dobije epilog

Uznemirujući slučaj u banjalučkom naselju Obilićevo koji je prošle sedmice uznemirio javnost uskoro bi mogao dobiti epilog.  Naime, iz Policijske uprave Banjaluka navode da je saslušan osumnjičeni koji se tereti da je sugrađanina držao protiv njegove volje u stanu. – Dežurni tužilac okvalifikovao je slučaj kao krivično djelo protvipravno lišenje slobode – objasnili su u

JESEN U BANJALUCI Fotografišite boje grada i osvojite bicikl

Fotografišite jesen u Banjaluci, pošaljite fotografiju i osvojite bicikl u nagradnoj igri koju ogranizuje Grad Banjaluka u saradnji sa partnerima. Drugoplasirana i trećeplasirana fotografija biće nagrađena godišnjom pretplatom za „Bl bajk“.

ŠLJIVAR: Prijavite nekretnine i platite porez

Gradska uprava pozvala je sve vlasnike nepokretnosti na području grada koji do sada nisu, da prijave nekretnine i plate porez na nepokretnosti, s obzirom na to da se radi o izvornom prihodu grada iz kojeg se finasniraju brojni razvojni projekti. Načelnica Odjeljenja za finansije Božana Šljivar, ističe da bi svi vlasnici nepokretnosti na području Banje

50 GODINA OD KATASTROFALNOG ZEMLJOTRESA: Pogledajte program obilježavanja

Pedeseta godišnjica katastrofalnog zemljotresa, koji je Banju Luku pogodio 27. oktobra 1969. godine, ostavljajući iza sebe potpuno razoren grad, biće obilježena nizom, prigodnih memorijalnih događaja. Centralni događaj programa jeste izložba pod nazivom „Zemljotres u Banjaluci – 1969, solidarnost, obnova i izgradnja“ u organizaciji Muzeja savremene umjetnosti RS, Arhiva Republike Srpske i Udruženja arhivskih radnika, koja

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba