DEMANTI IVANA BEGIĆA: Ne živim u “Draškovoj vili”

Povodom teksta objavljenog na portalu banjaluka.net, reagovao je Ivan Begić, predsjednik Mladih PDP-a. Njegov demanti prenosimo integralno:

Poštovani,

cijeneći ugled Vašeg portala koji ima u našem gradu, potrebu objektivnog i pravovremenog informisanja, te smatrajući zdravorazumskim potezom, od Vas zahtjevam da objavite ovaj demanti u cjelosti, uz javno izvinjenje redakcije zbog iznesenih neistina.

Naime, na Vašem portalu je dana 11. 7. tekuće godine objavljen članak pod nazivom: “Od najava do fikcije: Šta se dogodilo sa Stanivukovićevim peticijama?” (link: https://banjaluka.net/od-najava-do-fikcije-sta-se-dogodilo-sa-stanivukovicevim-peticijama/=) , u kojem se iznosi niz netačnih, nepotpunih informacija, kao i iznošenje informacija u kojima se pominjem ja lično, a koje nemaju veze sa realnošću, već su plod nečije, očito zlonamjerne, mašte.

Naime, u pomentuom tekstu se iznosi sljedeće:

Begić stanuje u Draškovoj vili?”

 Ako je suditi po sadržaju dopisa koji je Skupština grada 24. aprila ove godine uputila Ivanu Begiću, čini se da ovaj, Stanivukovićev snimatelj i, odnedavno, i predsjednik Mladih PDP-a, stanuje u njegovoj vili na Petrićevcu?!

Naime, Begić je, podnoseći inicijativu, kao mjesto stanovanja naveo Ulicu Rade Kondića 3, na kojoj se, zapravo, nalazi Stanivukovićeva vila. U slučaju drugih peticija, upućivanih Skupštini grada, Stanivuković je kao sopstvenu adresu stanovanja navodi upravo Ulicu Rade Kondića 3.

Zanimljivo je i da se Begić donedavno u javnosti predstavljao kao novinar, ne navodeći, međutim, za koji medij radi. Odnedavno, predstavlja se isključivo kao političar, i to predsjednik Mladih banjalučkog PDP-a. Na ovu funkciju postavljen je poslije Stanivukovićevog imenovanja za predsjednika Gradskog odbora PDP-a.“

Da je kreator ove pisanije provjerio ijednu informaciju koju je iznio znao bi da je fizički nemoguće da ja živim u “Draškovoj vili”, kako se navodi u tekstu, jer se pomenuti objekat nalazi u potpuno drugoj ulici, na adresi Bože Nikolića bb (što se vidi sa karte koja se nalazi u prilogu), dok sam ja prijavljen na adresi Rade Kondića 3.

Nadalje, nesporno je da sam mogao navesti adresu sjedišta Partije kako bi mi tamo stigla pošta, pa biste vi konstruisali podatak da ja živim u Partiji.

Ono što je jedina istina jeste da sam ja prijavljen na adresi Rade Kondića 3 u banjalučkom naselju Petrićevac, te da živim kao podstanar u stanu koji se nalazi takođe na Petrićevcu. Na istoj adresi je prijavljen i moj kolega, prijatelj, narodni poslanik Draško Stanivuković. Radi se o adresi na kojoj se on nalazio od rođenja, a ja sam ga zamolio da se prijavim kod njega, budući da nisam vlasnik, niti imam ikoga od bliže ili dalje rodbine ko je vlasnik nekretnine gdje bih ja mogao biti prijavljen.

Što se tiče mog predstavljanja kao novinara, istina je da sam radio kao novinar, te kao urednik na informativnim portalima prijedor24.com i banjaluka24h.com, te kada sam se aktivno uključio u političku partiju smatrao sam da moj dalji rad na istima ne bi bio u skladu sa novinarskim kodeksom (što Vama očito nije problem), te sam odlučio da Više ne radim na tim poslovima. Svoju ličnu potrebu za pisanjem sam pronašao u medija timu Partije demokratskog progresa, kao i Gradskog odbora PDP-a Banjaluka.

Jedini tačan podatak je da sam predsjednik Mladih demokratskog progresa u Banjaluci, i to nakon izborne konferencije uz maksimalnu podršku svih članova Gradskog odbora, rukovodstva partije, republičke organizacije Savjeta mladih, bez ijednog glasa protiv mog imenovanja.

Takođe, zahtjevam da uklonite i to odmah dopise koje su upućeni meni lično iz Gradske uprave jer se radi o dopisu koji je upućen meni lično i koji kao takav podliježe svim pravima koje ja kao građanin imam po Zakonu o zaštiti ličnih podataka.

Ukoliko to ne uradite, u konsultacijama sa našim pravnim timom ću podnijeti tužbu zbog klevete, te prijavu nadležnim agencijmama i organizacijama za medije, te prijavu Agenciji za zaštitu ličnih podataka.

Smatram neophodnim da se ispita ko je, očito iz Gradske uprave, fotografisao i javnosti učio dostupnim moju privatnu poštu, što predstvalja kršenje Krivičnog zakonika Republike Srpske.

U drugom dijelu članka koji se odnosi na peticije su takođe iznešene notorne neistine, očito instruisane političkim motivima, a u cilju diskreditovanja g. Stanivukovića kao budućeg gradonačelnika Banjaluke.

S poštovanjem!

Banjaluka, 12. jul 2019. godine

Ivan Begić

Ona je svojim primjerom naučila kćerku Mirsadu da se rad uvijek isplati VIDEO

Težak posao danas svi odbijaju. Njoj se rugaju jer radi u pilani. – Ne biram posao, ne smeta mi izrugivanje – kaže majka Mirsade Hadžić, djevojke iz Kozarske Dubice, čija je priča nedavno odjeknula u regionu. Sada pogledajte ispovijest osobe koja joj je uzor, Mirsadine majke Hamide Dedić Hadžić. NE BIRAM POSLOVE: NE SMETA MI

Mještani banjalučkog naselja pronašli skelet u šumi

U šumi u banjalučkom naselju Dragočaj pronađen je skelet nepoznate ženske osobe, potvrdila je banjalučka policija. Ljudske ostatke pronašao je mještanin Petar Ćosić, koji je odmah obavijestio policiju, javlja Srpskainfo. Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović izjavila je da su policijski službenici 14. jula postupili po zaprimljenoj prijavi i izvršili uviđaj u Dragočaju, gdje su pronađeni

Usvojene odluke o kreditu za drugu fazu Koridora 5C

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je odluku o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj za finansiranje Projekta Koridor “Pet ce” – obilaznica Doboj u skladu sa kojom će Srpska da se kreditno zaduži 150 miliona evra radi realizacije tog projekta, odnosno za građevinske radove i konsultantske usluge.

„Lauš 2“ šampion Jelen kupa

Nakon 8 dana igranja turnira, 40 seniorskih ekipa i 240 igrača „Jelen kup 2019” završen je sinoć u Banjaluci, uzbudljivom finalnom utakmicom. “Lauš 2” je spriječio ekipu “Market AS” da odbrani titulu na Trgu Krajine. Najboljim igračem turnira proglašen je kapiten pobjedničke ekipe Njegoš Miljković. Nagrade su uručili proslavljeni banjalučki fudbaler Vladan Grujić, a ispred

PETROVDANSKI SABOR Na prvom festivalu folklora čak 600 učesnika

Kulturno-umjetničko društvo „Potkozarje“ i vrijedni domaćini iz tog kraja ovog vikenda ugostiće čak 600 učesnika na prvom Petrovdanskom saboru. Na Međunarodni festival foklora stiže deset kulturno-umjetničkih društava iz Makedonije, Bugarske, Srbije i Republike Srpske, koji će, prije svega mještanima, a i drugim posjetiocima, predstaviti kulturu i tradiciju svog kraja. Program počinje u večernjim časovima, u

Uhapšeni u akciji “Unikat” sprovedeni u banjalučko tužilaštvo

Trojica od četvorice uhapšenih u akciji “Unikat” sprovedeni su nakon kriminalističke obrade u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka. Kako javlja novinar “Nezavisnih” četvrti uhapšeni će biti doveden naknadno. Podsjetimo, u akciji “Unikat” policija je u ponedjeljak uhapsila Sanela Šeranića, Nenada Dragišića, Deana Đajića i Danijela Trninića. Iz dvije savremene laboratorije za proizvodnju droge na području Banjaluke