Politika 25.09.2020.

DEMANTI PDP-a: Stanivuković došao na skup 15 minuta nakon incidenta

ČITANJE: 2 minute

Na tekst pod naslovom “Aktivista PDP-a ošamario staricu tokom predizbornog skupa u Obilićevu”, reagovala je Informativna služba PDP-a. Oni ističu da je “iznesen niz neistina i optužbi na računn narodnih poslanika iz Kluba PDP-a Jelene Trivić i Draška Stanivukovića”, a demanti prenosimo u cijelosti:

“Jedina istina je da je Stanivuković došao, kako su mu kasnije rekli mještani naselja gdje se održao pomenuti skup, 15 minuta nakon incidenta, gdje je prethodno, jedna žena, ljude koji su došli na pomenuti skup polijevala vodom i rastjerivala, nakon čega ju je jedan od prisutnih mještana udaljio.

Ovim putem želimo da demantujemo vaše navode da je Jelena Trivić prisustvovala pomenutom događaju, kao niti jednom događaju koji se u proteklim danima održavao u naselju Obilićevo i pozivamo vas, ukoliko imate bilo kakav dokaz koji potvrđuje suprotno, da ga objavite. Podsjećamo vas da iznošenjem neprovjerenih i neutemeljenih informacija kršite osnovne principe novinarstva koji se zasnivaju na istinitosti i relevantnosti objavljenih informacija.

Politika kako PDP-a, tako i Draška Stanivukovića i Jelene Trivić, je miroljubiva, a oni kao pojedinci nisu odgovorni za ponašanje i pravljenje incidenata od strane bilo koga. Ovim putem pozivamo nadležne institucije, da utvrde da li je stvarno došlo do incidenta, a ne da se niz neistina iznesenih od strane stranke „Prva SDS“ iznose u javnost bez da se provjere činjenice o samom događaju.

Politika koju provodi aktuelna vlast kako na republičkom nivou, tako i na nivou Grada, koja je napravila duboke podjele među ljudima, najzaslužnija je što uopšte dolazi do ovakvih situacija na političkim skupovima. Tražimo da, poštujući Deklaraciju o principima postupanja novinara kojom se utvrđuje standard profesionalnog postupanja, u kojoj stoji da je prva i najvažnija obaveza novinara da vijesti i informacije budu istinite, ovaj demanti objavite u cijelosti”, navodi se u demantiju Informativne službe PDP-a.