Vijesti 26.09.2020.

REAKCIJE: Savjet MZ Janja negira bilo kakvu vezu mještana sa planiranjem terorističkih akata

ČITANJE: 2 minute

Povodom teksta objavljenog na portalu banjaluka.net, Savjet Mjesne zajednice Janja uputio je demanti, koji objavljujemo u cijelosti:

“Na vašem portalu 25. septembra 2020. godine je objavljen tekst pod naslovom: „Banjaluka.net u posjedu obavještajnih dokumenata: Vehabije planirale atentat na Dodika, Vučida i Vulina“, u kojem se pominje Janja i ime Azema Aletovića iz Janje, kao navodnog učesnika planiranja terorističkih akata. Ovom prilikom želimo demantovati sve navode u tekstu vezano za Janju kao leglo terorističkih organizacija, kao i sve navode vezano za ostala pomenuta imena koja se vežu za Janju.

Janja, kao najveća povratnička zajednica u Bosni i Hercegovini se u vašem tekstu pominje na vrlo neprimjeren način, kao leglo terorista koji imaju svoje terorističke kampove za obuku, što je notorna laž. Od povratka u Janju od strane Bošnjaka nikada nije bilo niti jednog incidenta niti su Bošnjaci Janje ikakva prijetnja bilo kome. Mjesna zajednica je od strane predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini proglašena najtolerantnijom mjesnom zajednicom u BiH. Predstavnici Bošnjaka u Janji redovno održavaju sastanke sa prvim ljudima Policijske stanice u Janji, sve u cilju obezbijeđenja sigurnosti svih stanovnika Janje te mira i saradnje sa institucijama Republike Srpske.

Ovakve lažne informacije nanose štetu svima u Janji, unose nemir među njene stanovnike i narušavaju dobre međuljudske i međuetničke odnose. Naročito je ovim pogođen predsjednik Savjeta mjesne zajednice gospodin Azem Aletović sa svojom porodicom.

Želimo vas upoznati da je Azem Aletović cijenjeni i ugledni stanovnik Janje, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Janja, dugogodišnji aktivista u NVO sektoru koji je zaslužan za mnoge realizovane projekte iz kulture i humanitarnog rada za što je i dobio priznanje Grada Bijeljina 2015. godine (Srebrna značka Grada Bijeljina), osnivaču i predsjedniku BKUD-a “Mula Alija Sadikovid“, zaposlenom u gradskoj upravi Bijeljine, ocu četvero djece i čovjeku poznatom u ovom dijelu BiH po svom društvenom angažmanu, koji nikakve veze nikad nije imao sa okolnostima koje pominjete u tekstu.

Osobe koje se pominju u tekstu sa imenima Samir Begovid i Nedžad Hajdurovid uopšte ne postoje kao stanovnici Janje! Sve to možemo lako dokazati na sudu”, navodi se u demantiju Savjeta Mjesne zajednice Janja.

Oznake: MZ Janja