Vijesti 14.10.2020.

Demobilisanim borcima Vojske Republike Srpske nova šansa za zaposlenje

ČITANJE: 1 minuta

Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske do kraja ove sedmice trebalo bi da raspiše konkurs za projekat “Zajedno do posla”, koji će demobilisani borci Vojske Republike Srpske dobiti novu šansu da se zaposle.

Direktor Zavoda za zapošljavanje RS Miroslav Vujičić za “Glas Srpske” rekao je da je u ovoj godini obezbijeđeno oko 16 miliona maraka za nekoliko projekata zapošljavanja i samozapošljavanja, te da je novac do sada odobren za više od 3.000 nezaposlenih.

Predsjednik Unije udruženja poslodavaca RS Saša Trivić rekao je da je najvažnije otvaranje radnih mjesta.

“Podržavamo zapošljavanje demobilisanih boraca i pokušaćemo da pružimo šansu što većem broju, da zajedno s Vladom RS riješimo problem zapošljavanja te kategorije stanovništva”, rekao je Trivić za “Glas Srpske”

Predsjednik Boračke organizacije RS (BORS) Milomir Savčić rekao je da je ovo jedna od mjera koje Vlada preduzima u cilju obezbjeđenja bolje egzistencije za boračku populaciju.

“Demobilisani borci s nestrpljenjem očekuju taj javni poziv i veoma su zainteresovani da konkurišu i kroz projekte samozapošljavanja i zapošljavanja, te da svojim trudom i radom, uz pomoć Republike riješe egzistencijalno pitanje”, istakao je Savčić i naglasio da će se na taj način smanjiti i broj nezaposlenih na biroima, a samim tim  i troškovi Republike prema tim licima”, istakao je Savčić.

Podsjećamo, nakon dužeg vremena čekanja, zahtjeva i prijedloga Boračke organizacije, na prijedlog premijera Radovana Viškovića, Vlada Republike Srpske je usvojila konkretne mjere pomoći boračkim kategorijama, gdje će kroz uvećanje predviđenog budžeta radna mjesta biti obezbjeđena za 1.197 djece poginulih boraca, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida.

(N.S/ Banjaluka.net)