Politika 24.12.2022.

DEMOS će razmotriti odluku za opoziv Petrovića

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović rekao je da će ova stranka razmotriti i ocijeniti kako će učestvovati u realizaciji odluke da se pokrene opoziv gradonačelnika Bijeljine LJubiše Petrovića, na inicijativu Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina.

Čubrilović je naglasio da je poznato da DEMOS uglavnom prati SNSD u njihovim nastojanjima.

“Vjerujem da je ta odluka ozbiljno pripremljena i da nije napamet donesena, tako da će DEMOS svoj konačan stav donijeti kada je razmotri”, rekao je Čubrilović novinarima u Bijeljini.

Predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a Milan Dakić rekao je da je sinoć održana sjednica Predsjedništva Gradskog odbora Bijeljina i da su dobili te informacije od koalicionih saradnika iz SNSD-a.

“Naravno da ćemo to podržati”, rekao je Dakić.

Predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a Bijeljina izjavio je da će u toj stranci ostati dosljedni, kompaktni u budućem radu i saradnji kada je riječ o Republici Srpskoj i koaliciji.

Dakić je rekao da je Izbornoj jedinici šest i Gradskom odboru Bijeljina čast da danas budu domaćini svečanosti povodom četiri godine od osnivanja DEMOS-a.

“Bijeljina je bila domaćin i prvog Glavnog odbora prije četiri godine. Hvala Bogu, sad je ponovo Bijeljina domaćin, kada završavamo taj mandat od četiri godine i ulazimo u nove izbore”, izjavio je Dakić novinarima nakon sjednice Glavnog odbora DEMOS-a u Bijeljini.

Dakić je istakao da, kada je riječ o Izbornoj jedinici šest, imaju razloga, isto kao i DEMOS na nivou Srpske, da budu zadovoljni rezultatom na prošlim izborima.

“Ostaćemo dosljedni, kompaktni u budućem radu i saradnji kada je riječ o Republici Srpskoj, odnosu koalicije, nas i svih koalicionih partija, a tako isto kada je riječ i o BiH jer iz Bijeljine imamo našeg poslanika /u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Čedomira Stojanovića”, dodao je Dakić.

Gradski odbor SNSD-a donio je sinoć u Bijeljini odluku da bude pokrenut opoziv gradonačelnika Bijeljine LJubiše Petrovića.

(Z.M/Srna)