Politika 15.07.2020.

DEMOS: Cilj u IJ 9 – najmanje jedan načelnik i odbornici u svih 11 opština

ČITANJE: 2 minute

Na jugoistoku Srpske, od Trebinja do Višegrada, tačnije u Izbornoj jedinici devet, u 11 opština u kojim izlazi na lokalne izbore, Demos cilja najmanje po jednog odbornika, a u ovoj stranci se nadaju i da će minimum u jednoj opštini dobiti načelnika, rečeno je na današnjem sastanku Regionalnog odbora u Foči.

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović kaže da je zadovoljan stepenom pripremljenosti opštinskih odbora za predstojeće lokalne izbore.

“Zahvalan sam ljudima za spremnost da rade, za kompaktnost i očekujem da će ova regija zabilježiti veoma dobar rezultat”, rekao je Čubrilović.

On je naveo da hercegovački odbor ove stranke ima mogućnost kandidature za načelnika opštine u tri lokalne zajednice.

“Vidjećemo u narednom periodu da li ćemo tu mogućnost iskoristiti, ali ono što je sigurno jeste da smo danas promovisali kandidata za načelnika Čajniča i nadamo se da ćemo ostvariti dobar rezultat”, rekao je Čubrilović.

Predsjednik Regionalnog odbora Slobodan Šaraba kaže da je cilj najmanje po jedan odbornik u svakoj od 11 opština i jedan načelnik opštine.

“Vjerovatno ćemo iskoristiti mogućnost da idemo sa kandidatima za načelnika u tri opštine i nadamo se da ćemo imati minimum jednog načelnika opštine. Imamo izuzetno kvalitetne kandidate, prije svih Bojana Tanaskovića u Čajniču, jer je riječ o mladom i ozbiljnom čovjeku, pa se nadamo da ćemo u Čajniču, a po mogućnosti i u Trebinju i Ljubinju imati našeg načelnika”, rekao jer Šaraba.

On ističe da će Demos imati saradnju sa strankama iz vladajuće koalicije na republičkom nivou sa kojima, kako je rekao, postoji mogućnost dogovora, a nije izostavio ni mogućnost saradnje sa nekim od drugih stranaka u zavisnosti od specifičnosti lokalne sredine.

Potpredsjednik Demosa Spomenko Stojanović očekuje da će ova stranka u novom sazivu fočanskog parlamenta imati najmanje četiri odbornika.

“Očekivanja su da nećemo imati manje nego što smo imali do sada, minimum četiri, a nadamo se i više”, kaže Stojanović, koji je i predsjednik Opštinskog odbora u Foči.

On je istakao da je SNSD, kao najveći koalicioni partner, jedina stranka sa kojom pregovaraju.

“Druge nećemo podržavati. Ukoliko naš partner SNSD bude imao dobrog kandidata za načelnika Foče mi smo spremni da ga podržimo”, poručio je Stojanović.

(Srna)