Politika 25.10.2022.

DEMOS pozvao članstvo na miting u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Demos je pozvao članove i simpatizere da prisustvuju večerašnjem mitingu “Otadžbina zove” u Banjaluci i da pošalju jasnu i glasnu poruku da se izborna volja građana Republike Srpske, iskazana na demokratskim izborima, mora poštovati.

“DEMOS smatra da je sprovođenje izborne volje građana Republike Srpske najvažniji zadatak i cilj svih građana Srpske, koji su svjesni da je to jedini put očuvanja i jačanja svih njenih institucija i da svaka politizacija izbornog procesa uvodi Republiku Srpsku, njene institucije, ali i sve njene građane u neizvjesnost i nestabilnost”, saopšteno je iz ove stranke.

Ova stranka je pozvala Centralnu izbornu komisiju BiH da se odupre unutrašnjo-političkim i spoljnim pritiscima i da, u skladu sa zakonom i Ustavom ove zemlje, što prije proglasi rezultate izbora za sve nivoe vlasti.

“Nama je jasno da onaj ko problematizuje izbor za predsjednika Republike Srpske želi da problematizuje i najvažniju instituciju Republike Srpske. Kao što nam je jasno, i kao što su potvrdili svi naši članovi biračkih odbora, razloga za stavljanje sumnje u taj izbor apsolutno nije bilo. Jedini razlog bio je i jeste destabilizacija Republike Srpske i pokušaj uvođenja u pravni i politički haos”, ističe se u saopštenju.

Demos je pozvao građane Republike Srpske da odbace podjele koje im se pokušavaju nametnuti ovom providnom postizbornom epizodom.

“Izražavamo nadu da će i oni građani Republike Srpske, koji su glasali drugačije, shvatiti o čemu se radi i svojim angažmanom i stavom braniti izbornu volju većine, a na taj način i demokratski kapacitet Republike Srpske i nesmetano funkcionisanje svih njenih institucija”, naglašeno je u saopštenju.

Iz Demosa su pozvali sve učesnike večerašnjeg mitinga da na miran i dostojanstven način pošalju poruku da se izborna volja građana Republike Srpske mora poštovati.

“To je naš dug i naša patriotska obaveza”, navedeno je u saopštenju.

(N.M.)

Oznake: Banjaluka, Demos, miting