Sport 23.06.2016.

Denis Marjanović: Springfild odskočna daska

ČITANJE: 3 minute

Najbolji kik-bokser Republike Srpske Denis Marjanović očekuje da će mu nedavna pobjeda koju je ostvario u Springfildu još više podići rejting u okviru organizacije FFC (Final Fight Championship), koja je bila organizator spektakla u američkom gradu.

– Pobjeda koju sam ostvario protiv Francuza Jusufa Saidija sigurno će mi donijeti još bolji rejting u FFC-u i očekujem uskoro poziv za nove borbe. Sada je ljetna pauza, a sljedeći, 26. spektakl koji organizuje ova organizacija biće 23. septembra u austrijskom Lincu. Očekujem da se nađem tamo – naglasio je Marjanović.

Bila je to treća njegova pobjeda u šest mečeva, koliko ih je imao pod okriljem FFC-a. U prvih pet nastupio je tri puta u Hrvatskoj i po jednom u Sloveniji i BiH.

– U SAD sam otputovao sa velikom motivacijom i dobro pripremljenom taktikom koja mi je pomogla da savladam izrazito neugodnog Francuza, koji je u 32 meča imao 29 pobjeda. Zadovoljan sam time kako sam odradio meč. Proradile su neke moje stare tehnike i kontrolisao sam borbu čitavo vrijeme. Rival je dva puta bio blizu nokauta, ali se uspio izvući – istakao je Marjanović.

Član Kik-boks kluba “Draženko Ninić” iz Banjaluke i KBK Hektor iz Laktaša ističe da mu je u Americi najveći problem predstavljala vremenska razlika.

– Meč sam imao oko 23 časa, a to je kod nas negdje oko pet ujutro i strahovito mi se spavalo pred početak borbe. Kada sam vidio prijatelje pored ringa, odmah sam se razbudio i više me ništa nije moglo zaustaviti. Podrška navijača, koji žive u Americi i koji su zbog ove borbe prešli po 1.400 kilometara, ne može se opisati i ovu pobjedu sam poklonio njima. Na meču su bili i dvojica nekadašnjih članova KBK “Draženko Ninić” Marinko Matičić i Goran Lolić, koji sada žive i rade u SAD, i ništa ih nije moglo zaustaviti da dođu i pruže mi podršku. Zato im od srca hvala – rekao je Marjanović.

Uz njega je u Springfildu bio jedan od dvojice trenera Peđa Stanković.

– Bili smo oduševljeni poslije pobjede, a naročito zbog podrške koju sam imao sa tribina. Prije proglašenja pobjednika Lolić mi je dobacio i zastavu Srbije, koju sam ogrnuo – nastavio je Marjanović, koji je zahvalio i drugom treneru Draženku Niniću na nesebičnim savjetima prije polaska u Ameriku, ali i na svemu onom što je za njega uradio prethodnih godina.

Laktaši

Krajem godine planirano je da se u sportskoj dvorani u Laktašima održi spektakularna kik-boks revija, ali još nije utvrđen datum.

– Najvjerovatnije će to biti u novembru ili početkom decembra, a iako neće biti meč za titulu, želim da se borim protiv nekog atraktivnog rivala. Čak postoji mogućnost da se održi “Turnir četvorice”. Uz sve to, predviđeno je da se održi i veliki broj kvalitetnih uvodnih borbi – naglasio je Marjanović.

(Glas Srpske)