Sport 15.06.2024.

Derbi drugog dana EP u fudbalu: Hrvatska – Španija

ČITANJE: 1 minuta

Nakon što je fudbalska reprezentacija Njemačke pobijedila Škotsku u Minhenu, 5:1 u prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu, danas se igraju tri susreta. Od 15 časova sastaće se Švajcarska i Mađarska, od 18 časova igraju Španija i Hrvatska, dok će od 21 čas snage odmjeriti Italija, aktuelni šampion Evrope, i selekcija Albanije.

Današnji dan u Kelnu otvaraju Švajcarska i Mađarska. Radi se o drugom susretu grupe A u kojoj su još Njemačka i Škotska. Biće to duel selekcija koje svoje mjesto vide u osmini finala, a upravo bi ovaj duel mogao biti odlučujući za dalje takmičenje.

Od 18 časova na najvećem stadionu u Berlinu ćemo gledati veliki okršaj Hrvatske i Španije u okviru grupe B. Biće ovo repriza osmine finala sa prošlog EP kada su ove dvije selekcije odigrale spektakularan meč u kojem je Španija nakon produžetaka slavila sa 5:3. i jedni i drugi su na šampionat stigli sa velikim ambicijama sa ciljem da stignu do same završnice.

Hrvatska još čeka veliki rezultat na EP, do sada su najduže otišli do četvrtfinala i ovo će biti posljednja šansa genercije koju prevodi Luka Modrić da naprave velike stvari na kontinentalnom takmičenju. S druge strane, Španija je dvostruki šampion, ali titulu čeka još od 2012. godine.

Na kraju dana gledaćemo drugi duel grupe B između aktuelnog šampiona Italije i Albanije. Iako Italijanima malo ko daje šanse da mogu napraviti nešto slično kao prije tri godine, ipak su favoriti protiv Albanaca, koji su neočekivano lako izborili vizu za Euro.

Obzirom da su u grupi sa Španijom i Hrvatskom, Italija jednostavno mora pobijediti, ako misle sebi olakšati put u nastavku takmičenja.

Utakmica se igra od 21.00 u Dortmundu.

Oznake: EURO 2024