Biznis 10.02.2017.

“Dermal” iz Kotor Varoša otvara novi pogon

ČITANJE: 1 minuta

Fabrika obuće “Dermal” iz Kotor Varoša, koja danas obilježava 15 godina rada, otvoriće novi proizvodni pogon.

Fabrika obuće “Dermal”, koja trenutno ima 500 zaposlenih, izgradnjom nove hale proširila je proizvodne kapacitete i planira zapošljavanje novih 150 radnika, izjavio je ranije direktor Fabrike Radenko Bubić.

On je rekao da je u izgradnju novog proizvodnog pogona koji se prostire na 2.200 metara kvadratnih i u novu opremu uloženo 2.500.000 KM.

“Riječ je o vlastitim sredstvima koje smo usmjerili u povećanje obima proizvodnje, jer smo izvozno orijentisani”, rekao je Bubić, koji je i vlasnik Fabrike obuće “Dermal”, te naglasio da ova firma proizvode plasira na tržišta deset evropskih zemalja.

Osim čizama za francusku i englesku vojsku i američke vatrogasce, “Dermal” proizvodi namjensku obuću za ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Crne Gore, kao i za radnike “Elektroprivrede Republike Srpske”. Nedavno je potpisan i ugovor sa slovenačkom “Alpinom” za izradu modne obuće i obuće za planinarenje.

Svečanosti otvaranja novog pogona prisustovaće ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović.

(Unoradio)