Vijesti 29.01.2016.

Derventa: Direktor Doma zdravlja naplatio putovanja na koja nije ni išao

ČITANJE: 1 minuta
Dom zdravlja derventa
Mirko Šaran, direktor Doma zdravlja u Derventi, zaradio je krivičnu prijavu zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja, pri čemu je oštetio ovu zdravstvenu ustanovu.

Centar javne bezbjednosti (CJB) Doboj ga je prijavio Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da je za službena putovanja, na koja nikad nije otišao, naplatio 3.434 marke.

Kako je saopšteno iz dobojskog CJB-a, navodeći njegove inicijale, on je 2013. godine zloupotrijebio položaj i postupio suprotno Uredbi o naknadama za službena putovanja u zemlji i inostranstvu za zaposlene u javnom sektoru Republike Srpske.

Utvrđeno je da naplaćeni putni nalozi nisu uredno dokumentovani, te da prijavljeni kao i da nije izvršio radnje prikazane u službenim nalozima.

-Provjerom na graničnim prelazima utvrđeno je da M.Š. nije odlazio na navedena službena putovanja. Na ovaj način je ostvario protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3.434 KM, koliko iznosi i pričinjena materijalna šteta za Dom zdravlja u Derventi- rečeno je u CJB Doboj.

Šaran je u julu prošle godine dobio prijavu zbog sumnje da je 2013. godine usmeno odobrio beskamatne pozajmice za 11 radnika u iznosu od 16.021 KM. Okružni sud u Doboju je protiv njega u novembru iste godine podigao optužnicu zbog nesavjesnog pružanja ljekarske pomoći, usljed čega je 2. februara preminula porodilja Toda Milanković (21) iz Skugrića, kod Modriče.

(NN)