Vijesti 05.01.2016.

Derventa: Pokloni za prvorođenu bebu u 2016. godini

ČITANJE: 1 minuta
beba derventa
Načelnik opštine Derventa Milorad Simić tradicionalno je posjetio derventsko porodilište i provorođenu bebu i majku obradovao skromnim poklonima.

Slađana Mandić (22) iz Donje Lupljanice rodila je djevojčicu Tanju, provorođenu bebu u derventstkom porodilištu u 2016. godini. Djevojčica Tanja, teška četiri kilograma i dvjesta grama, rođena je sinoć u 18.15 časova.

Slađani je ovo prva beba, a obradovana je saznanjem da je njena djevojčica prva rođena Dervenćanka.

– Poseban je osjećaj i dobro se osjećam. Sve je proteklo dobro. Ako Bog da planiramo još djece u porodici- rekla je Mandićeva.

Simić je čestitao roditeljima i izrazio uvjerenje da će daleko više beba biti u ovoj godini jer su djeca najveće bogatstvo.

Direktor porodilišta Mirko Šaran rekao je da je u toku 2015. godine u ovom porodilištu rođeno 130 beba, a u 2014. godini 140.

– I beba i majka su dobro, sve je proteklo u najboljem redu. Zahvaljujemo načelniku što posjećuje porodilište i daruje novorođene bebe, čime daje doprinos da porodilište opstane- rekao je Šaran i izrazio uvjerenje da će lokalne i republičke vlasti naći načina da dodatno motivišu rađanje beba u Republici Srpskoj.

(Agencije)