Vijesti 12.05.2016.

Desetogodišnji dječak skočio kroz prozor zbog kviza iz matematike

ČITANJE: 2 minute
policija-federacija
Učenik A. H. (10) iz Bihaća preminuo je od povreda koje je zadobio pri skoku sa prozora bihaćke OŠ “Prekounje“. Prema prvim informacijama, dječak je oko 16.30 časova u ponedjeljak sam iskočio kroz prozor iz učionice koja se nalazi na drugom spratu škole.

Radnici škole odmah su pozvali Hitnu pomoć, koja je veoma brzo došla, ali je dječak pri padu zadobio veoma teške povrede i preminuo je isto veče u 18.20 časova, prenosi Blic.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da policija provjerava da li je A. H. sam skočio kroz prozor, ali zasad sve upućuje da je bilo tako. Učenici pričaju da niko nije povjeravao kada je A. H. rekao da će skočiti kroz prozor i da su mislili da je samo ljut.

Sve je počelo na trećem času, kada su imali odjeljensku zajednicu i igrali kviz iz matematike. Nesrećni desetogodišnjak je u jednom od kvizova izgubio samo za pola boda i to ga je veoma pogodilo i počeo je da plače. Učiteljica je prvo pokušavala da ga smiri i zatim mu je rekla da ode do toaleta da se umije.

“Kada se završio čas, on se vratio u razred i rekao drugovima da će skočiti sa sprata, ali ga oni nisu ozbiljno shvatili. On je tad samo otvorio prozor i skočio na glavu”, ispričao je jedan od radnika škole.

Nastala je panika, djeca su počela da vrište i zovu učitelje koji su pozvali Hitnu pomoć, ali za dječaka nije bilo spasa.

Direktorka škole “Prekounje“ Anela Kozlica rekla je da su svi u šoku i da još ne mogu vjerovati šta se desilo.

“Ovo je najtužniji dan u našoj školi. Nastradali dječak je bio odličan učenik iz veoma dobre porodice i njegove tri sestre su završile našu školu”, rekla je Kozlica.

Dječakova majka je učiteljica u ovoj školi, dok mu je otac direktor Gimnazije u Bihaću.

Gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević proglasio je dan žalosti u tom gradu zbog tragične smrti dva dječaka.

Dječak A. H. ubio se u utorak skokom sa prozora osnovne škole, a Dino Selimović (17), koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u nedelju u Bihaću, preminuo je od povreda.

(Telegraf)