Vijesti 21.12.2022.

DETALJI AKCIJE “BREND 4”: Službenici UIO otišli u kontrolu da bi izbjegli hapšenje

ČITANJE: 1 minuta

Akcijom “Brend 4”, koju sprovodi Agencija za istrage i zaštitu (SIPA), obuhvaćeno je najmanje šest službenika Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH među kojima su Jelena Majstorović i Radenko P., potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Nezvančno saznaju da osumnjičene terete da su počinili razne zloupotrebe položaja, a istraga protiv njih se vodi duže vremena.

Izvor blizak istrazi je rekao da će tokom akcije biti pretreseno nekoliko lokacija, odnosno stanova koje koriste osumnjičeni u Banjaluci i Prnjavoru.

– Planirano je da bude pretresen stan koji koristi osumnjičena Majstorovićeva u Banjaluci, kao i još neki stanovi i objekti – rekao je izvor.

Prema njegovim riječima, osumnjičeni su da bi izbjegli hapšenje jutros rano svi otišli navodno u kontrolu na područje Cazina.

– Pretpostavljamo da je neko pokušao da opstruiše istragu i da je osumnjičenima javljeno kada će ona početi kako bi imali vremena da sklone dokaze. To se sada provjerava  paralelno s akcijom – rekao je izvor.

U Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) potvrdili su da je akcija “Brend 4” u toku, ali nisu mogli da govore više informacija.

Ova akcija sprovodi se  po nalogu Tužilaštva BiH na području Banjaluke, Cazina, Velike Kladuše i drugih mjesta.

Izdat je nalog za hapšenje više osoba, a do sada su, nezvanično, uhapšene najmanje dvije.