Vijesti 14.07.2020.

DETALJI: Banjalučki advokati se potukli zbog raspodjele zemljišta njihovih klijenata

ČITANJE: 3 minute

Banjalučki advokati Jovo Pilipović i Milan Romanić tokom vikenda potukli su se u Banjaluci nakon svađe oko raspodjele zemljišta njihovih klijenata, potvrđeno je za Srpskainfo.

Zbog svađe i tuče, prekršajne prijave dobiće obojica advokata, a krivičnu prijavu dobiće Jovin sin Duško Pilipović, koji je više puta šakom udario Romanića.

Naš izvor otkriva da je motiv sukoba između njih sporni put koji treba proći kroz zemlju na kojoj se sukob desio.

Da je do tuče došlo, juče su potvrdili i u Policijskoj upravi Banjaluka, gdje su naveli inicijale učesnika u tuči.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Danijela Mučibabić je pojasnila da je policiji prijavljeno da je u Dragočaju kod Banjaluke tokom sudskog uviđaja, a u vezi sa uzurpacijom zemljišta, došlo do incidenta.

– Tom prlikom došlo je do naguravanja između M. R. i J. P., nakon čega je D. P. više puta udario M. R. u glavu, usljed čega je on pao na zemlju i zadobio povrede – pojasnila je Mučibabićeva.

Ona je dodala, navodeći inicijale, da će protiv Romanića i Jove Pilipovića biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog prekršaja tuča i fizički napad.

– Zbog ove tuče uhapšen je Duško Pilipović i on je osumnjičen da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje i protiv njega će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu – istakla je Mučibabićeva, navodeći inicijale osumnjičenog.

Izvor Srpskainfo otkriva da se u ovom slučaju radilo o navodnoj uzurpaciji zemljišta od strane Jadranka Pilipovića na štetu Ivana Komljenovića.

Jovo je zastupao Jadranka Pilipovića, a Romanićev klijent je Ivan Komljenović.

– Čim je krenuo uviđaj, Jovo i Romanić su se krenuli svađati i prepucavati i u jednom trenutku su se krenuli gurati. Tada je Romanić odgurnuo Jovu i on je pao na zemlju i tada se u sukob umiješao i Duško Pilipović, koji je više puta udario Romanića u glavu i oborio ga na zemlju – pojašnjava naš sagovornik.

Juče smo od učesnika tuče pokušali dobiti komentar, ali nijedan od advokata nije želio da komentariše ovaj događaj.

– Ne bih ja o tome ništa. Ne bih njegovo ime stavljao u usta – kratko je prokomentarisao Romanić.

Mještani Dragočaja pričaju da sukob između ove dvije porodice traje dugo.

– Poznajem ih sve, Duško u Dragočaju ima i prodavnicu. Čuo sam da je svemu kriv neki put, koji ne dozvoljavaju da se napravi. Prema nekim informacijama, Komljenović tvrdi da su mu Pilipovići uzeli dio zemlje. Nedavno je upravo zbog tog puta bio još jedan incident kada je napadnut vozač bagera – dodao je naš sagovornik.

Ovo nije jedini incident u kojem su učestvovali banjalučki advokati.

Početkom oktobra prošle godine došlo je incidenta kada je počasni predsjednik advokatske komore RS Jovan S. Čizmović fizički napao advokaticu Melihu Filipović.

I između njih motiv sukoba su bili neriješeni odnosi oko imovine.

Advokatska komora

Predsjednik Advokatske komore Banjaluka Darko Kremenović rekao je za Srpskainfo da oni nisu zvanično obaviješteni o ovom slučaju.

– Neko od učesnika tog sukoba treba da podnese prijavu nadležnim organima Advokatske komore, ili da policija to uradi po službenoj dužnosti da bismo mi mogli poduzeti određene korake – pojasnio je Kremenović.

(SB/banjaluka.net)