Vijesti 23.10.2018.

DETALJI BRUTALNOG UBISTVA Bilčar izjavio policiji da nije bio svjestan šta radi

ČITANJE: 4 minute

Nakon što je počinio jedno od najbrutalnijih ubistava u Banjaluci, osumnjičeni Goran Bilčar (27) šokirao je izjavom da nije bio svjestan kakve je povrede nanio Bojanu Milovanoviću (29) do trenutka kada mu je to saopšteno u policiji, nakon hapšenja, saznaje Srpskainfo. 

Bilčaru je navodno u tom trenutku pozlilo.

Izvor Srpskainfo po prvi put je javnosti otkrio verziju koju je ispričao osumnjičeni Bilčar na saslušanju.

Prema izjavi osumnjičenog, on je sa društvom u kojem je bio Mihajlović, te još jedan prijatelj i djevojka, došao u pekaru “Marčelo” nakon rekreacije i popijenog pića.

U pekari su bila petorica mladića iz Kozarske Dubice, vidno raspoloženi i sa njima žrtva Bojan Milovanović.

– Bilčarev prijatelj je prebacio par riječi sa nekim od Dubičana, koji su pjevali, pa ga je upitao da li se inače bavi pjevanjem, na šta je dobijao različite odgovore od mladića. Nakon toga situacija se umirila, a petorica mladića iz Kozarske Dubice su ubrzo izašli iz pekare i sjeli u automobil “fiat”- ispričao je izvor Srpskainfo.

Kamere na pekari zabiljeležile su nespornu situaciju, odnosno da je “fijat” u nekoliko navrata prošao pored pekare. Međutim, tačan razlog zbog kojeg je “fijat” prolazio više puta gore-dole ulicom nije poznat.

Prema jednoj verziji, mladići iz Kozarske Dubice nisu znali da pronađu put, dok su prema drugoj verziji, čekali da Bilčar i društvo izađu iz pekare.

– Nekoliko trenutaka kasnije iz pekare izlaze Bilčar i Mihajlović. Bilčar odlazi do automobila “BMW” parkiranog u haustoru pored pekare, a Mihajlović ga čeka na ulici. Prema izjavi Mihajlovića, “fijat” se u jednom prolasku zaustavlja, a mladić iz auta dobacuje uz psovanje. Navodno je došlo do prepirke između Mihajlovića i društva iz “fijata” koji se ponovo okreće i odlazi u pravcu Kupusišta. Za to vrijeme, Bilčar je izvezao auto, Mihajlović sjeda na suvozačevo mjesto i voze se iza “fijata” koji, prema priči osumnjičenog, u nekoliko navrata namjerno koči. Bilčar se zatim “BMW” poravnava sa “fijatom” i tada ponovo dolazi do verbalnog koškanja nakon kojeg iz “fijata” izlaze četvorica mladića, a sa druge strane iz “BMW” izlazi Mihajlović, pa Bilčar – ispričao je izvor Srpskainfo.

Nedugo zatim dolazi do sukoba Bilčara i Mihajlovića sa momcima iz Kozarske Dubice.

Tokom sukoba Bilčar otvara gepek, uzima dizalicu i baca je prema grupi sa kojom se sukobio Mihajlović.

– Dizalica je promašila mladiće i pala na travnatu površinu – dodao je izvor Srpskainfo.

Zatim Bilčar uzima šrafciger i dolazi do sukoba između njega i pokojnog Milovanovića, u kojem žrtva zadobija dvije ubodne rane.

Prema izjavi osumnjičenog, u trenutku ubadanja Milovanovića, Bilčar je bio u položaju ustajanja, dok je žrtva bila nad njim.

Bilčar i Mihajlović potom sjedaju u automobil, kako osumnjičeni tvrdi, nesvjesni da je Milovanović ubijen i odlaze, da bi nekoliko časova kasnije bili uhapšeni.

Istragom slučaja koji je uznemirio javnost rukovodi Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, a tačni detalji i okolnosti koje su dovedele do smrti Milovanovića biće utvrđene tokom budućeg sudskog postupka.

Dok se u javnosti i danima nakon tragedije, prepričava nekoliko verzija o događaju kobne večeri, pravnici u prvi plan ističu da ih je iznenadila kvalifikacija krivičnog dela.

– Niko ne želi da umanjuje činjenicu da je izgubljen mlad život, ali sa pravne strane gledano, imamo situaciju da je za učestvovanje u tuči osumnjičen samo Milovanović, dok se Bilčar tereti za ubistvo. Gdje su onda ostali učesnici tuče – upitao je pravnik koji je želio da ostane anoniman.

Snimci krunski dokaz

Izvor Srpskainfo otkriva da bi jasnu sliku na kobnu tuču trebali dati snimci koje su zabiljeležile kamere u neposrednoj blizini mjesta obračuna.

– Za sada nije poznato da li su tužilaštvu dostavljeni ovi snimci, ali bi oni svakako trebalo da daju jasniju sliku samog obračuna – objasnio je izvor iz istrage.

(Srpskainfo)