Vijesti 27.12.2022.

DETALJI: Kako je Banjalučanin pomagao poznanicima, pa im uzeo iz sefa 150.000 KM

ČITANJE: 2 minute

Banjalučanin Nenad K. (39) uhapšen je u ponedjeljak zbog sumnje da je iz jedne kuće ukrao oko 150.000 maraka u raznim valutama, potvrđeno je za Srpskainfo.

Naš izvor otkriva da je Nenad K. poznavao porodicu koju je opljačkao i da je iskoristio njihovo povjerenje.

Prema njegovim riječima, radi se o muškarcu koji nije ranije hapšen zbog krivičnih djela, ali je ovaj put počinio jednu od većih krađa na području Banjaluke.

– On je kod te porodice bio povremeno zaposlen i pomagao im u kućnim poslovima. Kad god je nešto trebalo raditi vlasnici kuće su ga zvali da im pomaže i za te poslove je bio uredno plaćen – kaže naš sagovornik.

Prema njegovim riječima, Nenad K. dok je bio kod njih u kući iskoristio je trenutak nepažnje i ukrao je ključ od kuće.

– Vlasnik je primjetio da nema ključa od kuće, ali je mislio da je izgubio i nije ni na sekund posumnjao u Nenada, jer su imali puno povjerenje u njega. Koliko su mu vjerovali govori i podatak da kada su odlazili na put da su mu ostavljali kuću da je on čuva – pojašnjava pomenuti izvor.

Međutim, nakon što je Nenad K. ukrao ključ, on je detaljno planirao kako da ih opljačka i čekao je trenutak kada oni nisu bili u kući, pa je krenuo u pljačku.

– Kada je vidio da oni nisu tu, ukradenim ključem otključao je kuću. On je ranije vidio gdje im je sakriven sef, te je pretražio kuću i našao ključ sefa. Potom je otključao sef i u unutrašnjosti je pronašao oko 150.000 maraka u različitim valutama – istakao je izvor Srpskainfo.

Da nema novca u sefu, vlasnik je primijetio u nedjelju poslijepodne i odmah je o svemu obavijestio policiju.

– Inspektori su odmah izašli na teren i prikupili određene dokaze i za manje od 24 časa identifikovali su i uhapsili osumnjičenog – pojasnio je naš sagovornik.

Nakon hapšenja policija je pretresla prostorije koje koristi Nenad K. i tom prilikom kod njega su pronašli ukradeni novac i on će biti vraćen vlasnicima, prenosi Srpskainfo.

Pušten na slobodu

O hapšenju Nenada K. obaviješten je i dežurni tužilac OJT Banjaluka.

On se izjasnio da se u ovom slučaju radi o krivičnim djelu teška krađa, te je naredio da se Nenad K. nakon kriminalističke obrade pusti na slobodu.

(SB)

Oznake: pljačka